Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Klopp: Titul nám nepřeje ani celý Liverpool, natož celá Anglie

Jürgen Klopp odpověděl na poznámku Pepa Guardiola, podle kterého britská veřejnost přeje většinově v boji o titul Liverpoolu. Podle německého trenéra "Reds" to tak však rozhodně není. 

"Netuším, jestli nám veřejnost přeje titul. Každopádně když někam přijedeme, mám spíš opačný pocit," uvedl Klopp pro BBC. "Žiju v Liverpoolu. A ani v mém městě si nepřeje každý naše vítězství, pravděpodobně to bude padesát na padesát," dodal s odkazem na rivalitu Liverpoolu a Evertonu.

Guardiola si rýpl do anglických médií po nedělním vítězství nad Newcastlem (5:0), po němž mají "Citizens" v čele tabulky tři kola před koncem tříbodový náskok. Zároveň ale dodal, že podpora Liverpoolu je vzhledem ke klubové historii přirozená a nijak mu nevadí.

"Po zápase často mluvíte v emocích, sám s tím mám čerstvou zkušenost. Teď vím, že bych to znovu neřekl, trenéra Conteho si nesmírně vážím," uvedl Klopp, který po sobotní remíze Liverpoolu 1:1 s Tottenhamem komentoval podle jeho názoru příliš defenzivní hru soupeře.

"Citizens" kráčí k obhajobě titulu, v Lize mistrů ale po semifinálovém vyřazení s Realem Madrid na premiérový triumf opět nedosáhnou. Příští rok by jim k němu mohl pomoct hvězdný norský utočník Erling Haaland, který je blízko přestupu z Dortmundu.

"O tomhle transferu bylo řečeno mnoho, kolem se točí hodně peněz. Tenhle přestup leccos změní," řekl Klopp, jehož svěřenci od 21:00 nastoupí k ligovému duelu s Aston Villou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články