Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Juventus vykročil za obhajobou vítězně. Inter nastřílel Lecce čtyři góly, AC prohrálo v Udine

Vstup do nového ročníku italské ligy zvládli. Obhájci titulu z Juventusu zvítězili na půdě Parmy. Jedinou branku při vítězství 1:0 dal už v prvním poločase stoper a kapitán turínského gigantu Giorgio Chiellini. Sedm gólů viděli fanoušci ve Fiorentině, kde ale domácí prohráli s Neapolí 3:4. Porážkou 0:1 v Udine vstoupilo do sezony milánské AC. Jaromír Zmrhal si připsal vítězný debut za Brescii, hrál posledních 19 minut a byl u výhry 1:0 nad Cagliari. Patrik Schick sledoval pouze z lavičky remízu AS Řím 3:3 s Janovem. Inter nastřílel nováčkovi z Lecce čtyři góly.

Giorgio Chiellini (uprostřed skupiny) se raduje se spoluhráči z Juventusu z gólu
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Čtvrtý celek minulé sezony Serie A Inter doma zvítězil jednoznačně 4:0. Zahrála si i dvoumiliardová letní posila Romelu Lukaku. Vedení klubu dalo bývalému hráči Manchesteru United za úkol shodit pod sto kilogramů, Belgičan nasadil dietu, přidával si v tréninku a vyplatilo se.

Favorit se dostal do vedení v 21. minutě, kdy se zpoza vápna technicky trefil Brozovič, krátce nato přidal přízemní střelou druhý gól Interu Sensi. Po změně stran byl po Martínezově pokusu u vyraženého míče první Lukaku a zvýšil na 3:0. Závěrečnou čtvrthodinu odehráli hosté bez vyloučeného Fariase a dostali čtvrtý gól, o který se postaral výstavní dělovkou ze 30 metrů Candreva.

Přestřelka ve Florencii

Fiorentina se doma ujala vedení, ale pak k obratu zavelel Lorenzo Insigne. Ještě v první půli z penalty zvýšil na 2:1, a když Neapol neudržela vedení 3:2, postaral se chvíli po gólu domácích na 3:3 o rozhodující zásah. Za Fiorentinu v závěru nastoupil Franck Ribéry, který do Itálie přišel po dvanácti letech v Bayernu Mnichov.

Trenér Juventusu Maurizio Sarri se zotavuje ze zápalu plic a Juventus už dříve oznámil, že kouč kvůli tomu přijde nejen o dnešní duel v Parmě, ale také o následující domácí zápas s Neapolí. Turínský celek navíc nastoupil bez výrazných změn v sestavě, všechny letní posily včetně Matthijse de Ligta, Aarona Ramseyho nebo klubové legendy brankáře Gianluigiho Buffona zatím chyběly.

Juventus nezaváhal

Chiellini poslal Juventus do vedení v 21. minutě, kdy tečoval střelu Alexe Sandra. Chvíli nato nebyl po poradě s videorozhodčím kvůli ofsajdu uznán gól Cristiana Ronalda. Parma poté postupně vyrovnala hru, a i když to v závěru vypadalo, že hostům docházejí síly, vyrovnat se jí nepodařilo.

"Tým hrál skvěle, zejména v prvním poločase," řekl asistent Giovanni Martusciello, který Sarriho na lavičce zastoupil a s hlavním trenérem byl i v průběhu zápasu v kontaktu. "Mluvil jsem s ním před zápasem, o přestávce i teď po utkání. Měl velkou radost, i když jako perfekcionista je vždy naštvaný, když něco není přesně podle toho, jak to naplánoval," dodal.

Zmrhal střídal, Schick zůstal pouze na lavičce

Zmrhal, který přišel do Brescie v srpnu ze Slavie za údajných 96 milionů korun, přišel na hřiště v 71. minutě za stavu 1:0 pro hosty. O jediný gól zápasu se postaral v 53. minutě z penalty Alfredo Donnarumma, který skóroval při prvním ligovém startu. Něco takového se některému z hráčů Brescie podařilo naposledy v roce 1997.

Schick by měl podle médií v nejbližší době odejít na hostování s opcí do Lipska, takže pouze z lavičky sledoval nepovedený vstup AS Řím do sezony. Domácí třikrát vedli, ale Janov pokaždé dokázal vyrovnat. Na konečných 3:3 upravil v 70. minutě Cristian Kouame.

AC Milán vstoupilo do nového ročníku prohrou 0:1 v Udine. Záložník Antonín Barák, který velkou část minulé sezony vynechal kvůli zdravotním problémům, byl připravený na domácí lavičce, ale do utkání nezasáhl. O vítězství Udine rozhodl v 72. minutě Rodrigo Becao a odbyl si povedený první start v Serii A. Milánskému týmu se naopak vůbec nedařilo a za celý zápas nevyslal ani jednu přesnou střelu na branku.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:

Parma - Juventus Turín 0:1 (21. Chiellini), Fiorentina - Neapol 3:4 (9. Pulgar z pen., 52. Milenkovič, 65. Boateng - 41. z pen. a 67. Insigne, 38. Mertens, 56. Callejón), Udine - AC Milán 1:0 (72. Becao), AS Řím - FC Janov 3:3 (6. Ünder, 30. Džeko, 50. Kolarov - 16. Pinamonti, 43. Criscito z pen., 70. Kouame), Cagliari - Brescia 0:1 (53. Donnarumma z pen.), FC Turín - Sassuolo 2:1 (14. a 55. Zaza - 69. Caputo), Hellas Verona - Boloňa 1:1 (37. Veloso - 15. Sansone z pen.), Sampdoria Janov - Lazio Řím 0:3 (38. a 62. Immobile, 56. Correa), Spal Ferrara - Bergamo 2:3 (7. Di Francesco, 27. Petagna - 71. a 76. Muriel, 34. Gosens), Inter Milán - Lecce 4:0 (21. Brozovič, 24. Sensi, 60. Lukaku, 84. Candreva).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články