Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jankto se Zeleným jsou po Španělsku v péči lékařů, trenéři nevylučují další dodatečnou nominaci

Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého regenerují po domácí remíze 2:2 se Španělskem v druhém utkání skupiny A2 Ligy národů a odpoledne dostali od trenéra volno. Poté už se začnou připravovat na čtvrteční další duel v Portugalsku, kam odcestují v úterý. Jaroslav Zelený a Jakub Jankto, kteří nedělní zápas nedohráli, zůstávají v péči lékařů, asistent trenéra Jiří Chytrý další dodatečnou nominaci nevyloučil.

"Proběhne klasický regenerační trénink a trénink pro kluky, kteří v neděli nehráli, abychom splnili kondiční aspekt a byli normálně dál připraveni. V momentě, kdy si hráči splní tyto povinnosti, jsme se rozhodli jim do večera dát volno. Mohou ho využít podle sebe, strávit čas s rodinami nebo si dát úplně volno. Sejdeme se večer a budeme pokračovat dál," řekl Chytrý.

Utkání se Španělskem nedohráli kvůli zranění obránce Jaroslav Zelený a křídelní hráč Jakub Jankto, kteří opustili trávník už v první půli. "Právě probíhají vyšetření, kluci jsou v péči lékařského týmu. Neumím teď zdravotní stav úplně upřesnit, čekáme na to," uvedl Chytrý.

Nevyloučil dodatečné povolání některého z hráčů. "Pokud by kluci nebyli schopni pokračovat, máme varianty, jak tým doplnit. Jedna z variant je, že si pomůžeme kluky z jednadvacítky. Ale můžeme donominovat i někoho z náhradníků. V tuto chvíli je to otevřená záležitost," prohlásil Chytrý.

Jeho tým po úvodních dvou zápasech elitní skupiny Ligy národů figuruje díky čtvrteční výhře 2:1 nad Švýcarskem a remíze se Španělskem na druhém místě tabulky jen o skóre za vedoucím Portugalskem. Na jeho hřišti se Češi představí ve čtvrtek, nadcházející soupeř v neděli rozdrtil Švýcarsko 4:0.

"Máme informace z předchozích zápasů, které jsme chystali před srazem. Poslední utkání Portugalců teprve budeme analyzovat. Bude to hodně podobné jako se Španělskem, ukázal to i jejich vzájemný zápas (1:1). Oba týmy jsou vyspělé, chtějí hrát s míčem, mají fantastické hráče, individuality. Portugalsko má naprosto výjimečného Cristiana Ronalda, ve finální fázi jsou ještě povýšeni o jeho mimořádnou kvalitu," poznamenal Chytrý.

Národní tým odcestuje do Portugalska v úterý. Ve středu absolvuje v Lisabonu tradiční předzápasový trénink a k utkání nastoupí ve čtvrtek od 20:45 SELČ. V sobotu se mužstvo přesune do Málagy, kde o den později odehraje odvetu se Španělskem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články