Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jablonec v boji o záchranu těsně porazil Kladno

Jablonec - Fotbalisté Jablonce v utkání 19. kola fotbalové ligy doma porazili Kladno 1:0. Jedinou branku zápasu obstaral čtvrthodiny před koncem slovenský útočník Pavol Straka, který tak zaznamenal první zásah v české lize. Jablonec drží jarní neporazitelnost a rázně uniká bojům o udržení.

Jablonecký fotbalista
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Do souboje o šest bodů se v jablonecké Chance aréně pustili oba soupeři bez bázně a hany. Kladno od prvních minut předvádělo ofenzivní fotbal, kterým na několik minut domácí zaskočilo. První velkou šanci zápasu měl ale domácí Straka v 8. minutě, z úhlu branku Kladna ovšem netrefil. Pak zahrozilo Kladno, ale Zoubele z malého vápna překopl odkrytou branku Jablonce. V podobné situaci se ocitl v končící osmadvacáté minutě Valenta na druhé straně, ale i on s nabídnutou šancí naložil zle a míč napálil vysoko na tribunu.

Z herního pojetí však lépe vycházelo Kladno, které lépe kombinovalo, kdežto hru domácích borců provázelo příliš mnoho nepřesností a zbytečných chyb. Závěr první půle pak byl oboustranně nefotbalový. V poslední minutě pouze prošel míč po trestném kopu až k překvapenému Homolovi, od něhož se míč odrazil a skončil těsně mimo tyče branky Kladna.

Ve snaze oživit hru Jablonce ve druhé půli poslal domácí trenér František Komňacký do hry místo nevýrazného Žofčáka navrátilce Tomáše Michálka. Ten kromě potlesku od diváků hru opravdu oživil a byl i u velké šance Jablonce v úvodu poločasu. Po rychlé akci Necid pronikl až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou předložil míč nabíhajícím spoluhráčům. Michálek míč přenechal Valentovi, který jej ale napálil do oblak.

Vzápětí měli hosté výhodu dvou standardních situací, ale Špit Sabouovu střelu zlikvidoval a následně letěla střela nad. Jablonec byl v této fázi aktivnější a po další rychlé akci, kterou vedl Valenta pálil do boční sítě Michálek.

Po hodině hry musel být zápas na chvíli přerušen, jelikož na trávníku ležel otřesený záložník Kladna Jablonský. Po srážce s protihráčem musel být odnesen na nosítkách a s otřesem mozku byl převezen do nemocnice.

V 68. minutě se blýskl krásným zákrokem brankář Kladna Pavlík, který lapil Hlouškovu bombu z voleje. Jablonec hrál stále více aktivněji a gólu se dočkal v 75. minutě. Po další rychlé akci centroval do šestnáctky Michálek, Straka si míč zády k brance zpracoval, obtočil se okolo hráče a k tyči dal první ligový gól.

Hosté však mohli hned vzápětí vyrovnat, ale míč z brankové čáry vykopl Valenta. Kladno poté ožilo, ale Jablonec vyrovnání nepřipustil a na své konto si připsal veledůležité tři body.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články