Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ibrahimovic udržel AC Milán ve vedení, Inter po čtyřech letech vyhrál nad Juventusem

Co znamená Zlatan Ibrahimovic pro AC Milán, bylo vidět v dohrávce 18. kola italské ligy. Švédský veterán se vrací po zranění a dvěma góly srazil Cagliari. AC vyhrál 2:0 a vede tabulku o tři body před městským rivalem Interem. Ten porazil ve šlágru kola 2:0 Juventus Turín. Juventus po druhé porážce v sezoně ztrácí na pátém místě na čelo tabulky deset bodů. Hráči Neapole deklasovali Fiorentinu 6:0. O výhře rozhodli čtyřmi góly v první půli, dvakrát se trefil Lorenzo Insigne. Fotbalisté AS podruhé za sebou zaváhali. Po předchozí remíze prohráli 0:3 v derby s Laziem, "Giallorossi" nevyhráli bitvu o Řím od září 2018.

Zlatan Ibrahimovic
zdroj: ČTK/AP autor: Spada

O výhře hostujícího celku na stadionu Cagliari, který posledních patnáct minut dohrával bez vyloučeného záložníka Alexise Saelemaekerse, rozhodl dvěma góly Zlatan Ibrahimovic.

Devětatřicetiletý švédský útočník otevřel skóre v sedmé minutě z penalty a druhý zásah přidal krátce po přestávce. Ibrahimovic v dosavadním průběhu Serie A zaznamenal dvanáct branek a od nejlepšího střelce aktuálního ročníku italské ligy Cristiana Ronalda z Juventusu ho dělí tři góly.

AC Milán si v devátém utkání venku připsal osmé vítězství a jako jediný ještě na soupeřových hřištích neprohrál. Rossoneri, kteří jedinou dosavadní porážku utrpěli před dvěma týdny s Juventusem, mají na prvním místě tabulky 43 bodů. 

Inter poslal do vedení přesnou hlavičkou Arturo Vidal, který mezi lety 2011 až 2015 získal s Juventusem čtyři mistrovské tituly. Přihrál mu Nicoló Barella, jenž po změně stran sám přidal pojistku.

"Stará dáma" se střelecky neprosadila a nenavázala na nedávné vítězství nad AC Milán na stejném stadionu. Inter zdolal Juventus po více než čtyřech letech a po sedmi vzájemných zápasech.

Když Neapol řádí

Kapitán Neapole Insigne otevřel po pěti minutách skóre, v 38. minutě navíc připravil třetí branku pro Hirvinga Lozana. Neapol nastřílela "Fialkám" před pauzou tři góly v rozmezí devíti minut.

Insigne zvýšil v 72. minutě z pokutového kopu a dal devátý ligový gól v sezoně. Už v 18. kole tím pádem překonal svůj střelecký zápis z minulého ročníku, kdy se trefil osmkrát. V závěru přidal šestý gól střídající Matteo Politano.

Bergamo po čtyřech domácích výhrách tentokrát jen remizovalo na svém stadionu 0:0 s Janovem. V posledních osmi soutěžních zápasech přitom Atalanta nastřílela 25 branek, obranu sestupem ohroženého soupeře ale překonat nedokázala. Největší šanci měl ve druhé půli Hans Hateboer, který trefil tyč. Loňský čtvrtfinalista Ligy mistrů zůstal šestý v tabulce, Janov má dvoubodový náskok na sestupové pozice.

V souboji nováčků Crotone porazilo 4:1 Benevento. Dvakrát se trefil útočník Simy, který z 52 branek v dresu současného klubu vstřelil celkem šest právě dnešnímu soupeři. Crotone se na posledním místě přiblížilo na rozdíl dvou bodů pásmu záchrany. Benevento je jedenácté.

Dvěma góly ke třetímu vítězství Lazia za sebou přispěl Luis Alberto. Skóre otevřel už ve 14. minutě kanonýr Ciro Immobile, Alberto vedení po devíti minutách zdvojnásobil a domácí už zápas až do konce kontrolovali. Španělský záložník skóre v 67. minutě zpečetil druhou trefou.

Italská fotbalová liga - 18. kolo:

Lazio Řím - AS Řím 3:0 (23. a 67. Alberto, 14. Immobile), Boloňa - Hellas Verona 1:0 (19. Orsolini z pen.), FC Turín - Spezia 0:0, Sampdoria Janov - Udine 2:1 (65. Candreva z pen., 81. Torregrossa - 56. De Paul), Neapol - Fiorentina 6:0 (5. a 72. z pen. Insigne, 36. Demme, 38. Lozano, 45. Zieliňski, 89. Politano), Crotone - Benevento 4:1 (29. a 54. Simy, 5. vlastní Glik, 65. Vulič - 82. Falque), Sassuolo - Parma 1:1 (90.+4 Djuričič z pen. - 37. Kucka), Bergamo - FC Janov 0:0,  Inter Milán - Juventus Turín 2:0 (12. Vidal, 52. Barella), Cagliari - AC Milán 0:2 (7. z pen. a 52. Ibrahimovic).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články