Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus remízy Interu nevyužil, v oslabení prohrál na Laziu. Neapol už podeváté v řadě nevyhrála

Kolo ve znamení ztrát favoritů. Juventus nezvládl druhé utkání po sobě, ve šlágru 15. kola italské ligy prohrál s Laziem 1:3 a v tabulce zůstal druhý za Interem, který doma remizoval 0:0 s druhým římským celkem AS. Ve špatných výkonech pokračuje Neapol, která podeváté v řadě nedokázala zvítězit. V Udine remizovala 1:1. Za Brescii na půdě Spalu nastoupil v základní sestavě Aleš Matějů, o výhře hostů 1:0 v záchranářském duelu rozhodl propíraný Mario Balotelli. Neúspěšný comeback zažil po transplantaci kostní dřeně trenér Boloni Siniša Mihajlovič. Jeho tým hostil a marně stíhal letos nevýrazný AC Milán, který vyhrál 3:2.

Utkání Inter Milán – AS Řím
zdroj: Reuters autor: ALESSANDRO GAROFALO

Juventus otevřel skóre zásluhou střely Cristiana Ronalda, třetího fotbalisty v hodnocení ankety Zlatý míč. Římský celek odpověděl těsně před pauzou, centr na zadní tyč poslal do sítě Luiz Felipe.

"Staré dámě" se utkání výrazně zkomplikovalo v 69. minutě, kdy dostal červenou kartu za zákrok na unikajícího soupeře Juan Cuadrado.

Domácí využili početní výhody už po třech minutách, na vysoký lob za obranu si naběhl Sergej Milinkovič-Savič. Výhru Lazia mohl potvrdit v 79. minutě Ciro Immobile, jeho penaltu však brankář Wojciech Szczesny chytil.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus neudržel vedení a na hřišti Lazia nakonec prohrál

Do finální podoby tak skóre upravil až v páté nastavené minutě domácí Felipe Caicedo. Juventus v ligové sezoně prohrál poprvé.

Inter měl převahu a řadu šancí, ale pokaždé narazil na brankáře hostů Antonia Miranteho. Šestatřicetiletý gólman v sedmé minutě nedovolil skórovat Romeluovi Lukakuovi, v závěru prvního poločasu Marcelo Brozovič římskou branku přestřelil.

Mirante pak na začátku druhé půle zneškodnil i střelu Matíase Vecina, neprosadil se ani Lautaro Martínez.

Před zápasem vyvolal velké pozdvižení deník Corriere dello Sport, který dal na první straně k fotografiím hráčů tmavé pleti Chrise Smallinga z AS a Lukakua titulek "Black Friday". List byl obviněn z rasismu, jeho představitelé nicméně na tomto spojení nic špatného neshledali.

Udine šlo do vedení v 32. minutě, když se z protiútoku trefil Kevin Lasagna. Hosté srovnali dvacet minut před koncem díky střele Piotra Zieliňského. Ve vyhroceném utkání udělil sudí sedm žlutých a jednu červenou kartu, kterou dostal za nesportovní chování Nikola Maksimovič mimo hřiště.

Loňský vicemistr Serie A čeká na výhru v soutěžním utkání od 23. října, kdy triumfoval v utkání Ligy mistrů v Salcburku 3:2. Za domácí tým na šest minut nastoupil Antonín Barák.

Brescia vzala trenéra na milost po třech zápasech

Po sérii šesti porážek fotbalisté Brescie zvítězili v souboji nejhorších týmů italské ligy na hřišti Spalu Ferrara 1:0 a odpoutali se z posledního místa. Staronový kouč Brescie Eugenio Corini nasadil do základní sestavy českého obránce Aleše Matějů, záložník Jaromír Zmrhal zůstal na lavičce. Corini se k týmu vrátil po třech zápasech, v nichž ho ve funkci nahradil Fabio Grosso.

Ani mistr světa z roku 2006 ale nezastavil výsledkovou krizi, a tak se na lavičku vrátil Corini, kterému se povedlo ukončit devítizápasové čekání nováčka soutěže na vítězství. Jedinou branku utkání vstřelil v 54. minutě z dorážky Mario Balotelli, pro kterého to byl 50. gól v Serii A. V 74. minutě mohl vyrovnat Andrea Petagna, z pokutového kopu ale brankáře Jesseho Joronena nepřekonal.

Bouřlivého přivítání se dočkal boloňský trenér Siniša Mihajlovič, který se vrátil na lavičku po říjnové transplantaci kostní dřeně. Padesátiletý kouč, kterému byla v červenci diagnostikována akutní leukémie, si vyslechl ovace i od fanoušků AC Milán, který vedl v sezoně 2015/16.

S výsledkem ale Mihajlovič spokojený nebyl, Boloňa totiž doma podlehla milánskému velkoklubu 2:3. Zraněný Ladislav Krejčí v nominaci domácích chyběl. Po šesti utkáních se střelecky prosadil Krzystof Piatek, který po čtvrthodině otevřel z penalty skóre. Vedení AC navýšil Theo Hernández, jenž si ale o pár minut později nešťastně srazil míč do vlastní branky. Klid přinesla favoritovi až trefa Giacoma Bonaventury z druhého poločasu. V závěru proměnil Nicola Sansone pokutový kop, vyrovnat ale domácí nedokázali.

Cagliari smazalo dvougólové manko na hřišti Sassuola a po remíze 2:2 natáhlo svou sérii bez ligové prohry na 13 zápasů. V 51. minutě snížil Joao Pedro, a když o čtvrt hodiny později neproměnil penaltu domácí útočník Domenico Berardi, srovnal v 90. minutě střídající Daniele Ragatzu.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:

Inter - AS Řím 0:0, Bergamo - Verona 3:2 (44. Malinovskij, 64. Muriel z pen., 90.+3 Djimsiti - 23. a 57. Di Carmine), Udine - Neapol 1:1 (32. Lasagna - 69. Zieliňski), Lazio - Juventus 3:1 (45.+1 Luiz Felipe, 74. Milinkovič-Savič, 90.+5 Caicedo - 25. Ronaldo) ,Lecce - FC Janov 2:2 (60. Falco, 70. Tabanelli - 31. Panděv, 45.+5 Criscito z pen.), FC Turín - Fiorentina 2:1 (22. Zaza, 72. Ansaldi - 90.+1 Cáceres), Sassuolo - Cagliari 2:2 (7. Berardi, 36. Djuričič - 51. Joao Pedro, 90. Ragatzu), Spal Ferrara - Brescia 0:1 (54. Balotelli), Boloňa - AC Milán 2:3 (40. vlastní Hernández, 84. Sansone z pen. - 15. Piatek z pen., 32. Hernández, 46. Bonaventura).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články