Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neapol řádila v Udine a osamostatnila se v čele Serie A, Barák rozesmutnil Mourinha

Vedení v italské Serii A si hýčká Neapol. Fotbalisté SSC totiž ve 4. kole jednoznačně vyhráli v Udine 4:0 a udrželi stoprocentní bilanci v úvodu ročníku. Slavil i Hellas Verona, jemuž k cennému skalpu rozjetého AS Řím (3:2) pomohl první brankou v sezoně Antonín Barák. Nezaváhal naopak Inter Milán, který deklasoval Boloňu 6:1 a posunul se na druhé místo. Dvěma góly se blýskl střídající Edin Džeko. Juventus remizoval s AC Milán 1:1, nadále čeká na první ligové vítězství a v tabulce je až osmnáctý.

Antonín Barák se raduje z gólu v dresu Hellasu Verona
zdroj: REUTERS

Neapol je v čele Serie A po více než roce. Svěřenci kouče Luciana Spallettiho šli do vedení ve 24. minutě zásluhou Victora Osimhena, který se letos trefil poprvé a navázal na dvě branky ze čtvrtečního utkání Evropské ligy v Leicesteru (2:2).

Po gólu nigerijského útočníka zvýšil ještě před přestávkou z trestného kopu kosovský obránce Amir Rrahmani, ve druhém poločase se pak prosadili senegalský bek Kalidou Koulibaly a střídající mexický útočník Hirving Lozano.

Barák si otevřel střelecký účet

Šestadvacetiletý český reprezentant Barák vyrovnal na 1:1 ve 49. minutě, kdy dorazil do sítě vyraženou střelu spoluhráče Lazoviče. Zaznamenal tak svůj sedmý gól v dresu Verony. O pět minut později otočil vývoj zápasu ve prospěch domácích Caprari.

Ač svěřenci trenéra Josého Mourinha ještě dokázali zásluhou vlastní branky Iliče srovnat, o prvních třech bodech v sezoně rozhodl po hodině hry povedenou ranou z voleje Faraoni.

Vítězství neslavil ani druhý římský tým Lazio. To remizovalo doma s Cagliari 2:2.

Inter naděloval na San Siru

Kanonádu Interu proti Boloni zahájil už v 6. minutě Lautaro Martínez a ještě do poločasu se přidali Milan Škriniar a Nicolo Barella. Džeko se dostal na trávník po půlhodině za zraněného Correu a ve druhém poločase pomohl vylepšit střelecké statistiky "Nerazzurri".

Inter skóroval v 23. ligovém utkání v řadě, což je jeho nejdelší série od roku 1950. V posledních třech domácích zápasech navíc pokaždé nastřílel alespoň čtyři branky.

Juventus měl vstup do utkání s AC dobrý a už ve 4. minutě se prosadil Morata. Zaznamenal tak nejrychlejší gól "Staré dámy" proti Juventusu od roku 1996. Tým trenéra Allegriho však svůj těsný náskok neudržel. Čtvrt hodiny před koncem si naskočil na rohový kop Rebič a vyrovnal. Sedmadvacetiletý ofenzivní hráč se proti Juventusu prosadil potřetí za sebou.

"Stará dáma" nevyhrála ani jeden z úvodních čtyř zápasů v italské lize teprve počtvrté v historii, naposledy se jí to stalo v sezoně 1961/62.

Dvacetiletý český stoper David Zima přestoupil do Turína před reprezentační přestávkou ze Slavie a v neděli si odbyl vítězný debut proti Salernitaně (4:0), kdy strávil na hřišti celý zápas. Tentokrát se na trávník nedostal a jeho spoluhráči si připsali druhou výhru za sebou. Jediný gól utkání vstřelil v 83. minutě Chorvat Marko Pjaca.

Bergamo zvítězilo zásluhou Duvána Zapaty na půdě Salernitany 1:0. V dresu nováčka soutěže poprvé nastoupila od začátku čerstvá posila Franck Ribéry, ten ale odehrál jen poločas a k prvním bodům svému týmu nepomohl.

Italská fotbalová liga - 4. kolo:

Sassuolo - FC Turín 0:1 (83. Pjaca), FC Janov - Fiorentina 1:2 (90.+8 Criscito z pen. - 60. Saponara, 88. Bonaventura), Inter Milán - Boloňa 6:1 (63. a 68. Džeko, 6. Martínez, 30. Škriniar, 34. Barella, 54. Vecino - 86. Theate), Salernitana - Bergamo 0:1 (75. Zapata), Empoli - Sampdoria Janov 0:3 (31. a 52. Caputo, 70. Candreva), Benátky - Spezia 1:2 (59. Ceccaroni - 13. Bastoni, 90.+4 Búrabia), Hellas Verona - AS Řím 3:2 (49. Barák, 54. Caprari, 63. Faraoni - 36. Pellegrini, 58. vlastní Ilič), Lazio Řím - Cagliari 2:2 (45. Immobile, 83. Cataldi - 46. Joao Pedro, 62. Balde), Juventus - AC Milán 1:1 (4. Morata - 76. Rebič), Udine - Neapol 0:4 (24. Osimhen, 35. Rrahmani, 52. Koulibaly, 84. Lozano).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články