Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Neapol ztratila, ale stále vede. Ibrahimovic skóroval do obou branek

První bodovou ztrátu si připsala v Serii A Neapol, která doma remizovala s AS Řím 0:0. I tak ale zůstává s 25 body v čele ligy o skóre před AC Milán. Ten v 9. kole vyhrál v Boloni 4:2. Domácí dohrávali zápas bez dvou vyloučených hráčů. Roli favorita naopak neustálo Bergamo, které doma remizovalo 1:1 s Udine. O vítězství přišlo ve čtvrté minutě nastaveného času. Inter Milán remizoval s Juventusem 1:1. Turínský velkoklub zachraňoval výsledek z penalty až v 90. minutě.

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán se raduje z gólu
zdroj: AP autor: Massimo Paolone

AS Řím po čtvrtečním debaklu v Evropské konferenční lize s Bodö/Glimt 1:6 tentokrát vybojovalo bod na hřišti Neapole za remízu 0:0. Domácí tým si připsal po osmi výhrách první bodovou ztrátu v ligové sezoně. Řím má na kontě o devět bodů méně.

Milánský celek šel do vedení duelu v Boloni v 16. minutě zásluhou Leaa. O čtyři minuty později uviděl červenou kartu Soumaoro. Hosté sice do konce úvodního poločasu zvýšili díky Calabriovi, ale po změně stran během 49. až 52. minuty domácí srovnali. Nejprve si dal vlastní gól Ibrahimovic a po něm vyrovnal Barrow. Následně byl však vyloučen i Soriano.

Boloňa dlouho držela naději na bod, v 84. minutě ovšem vstřelil vítězný gól Bennacer. V závěru se do správné sítě trefil i Ibrahimovic a svěřenci trenéra Pioliho vyhráli v Serii A popáté za sebou.

Atalanta přišla o vítězství ve čtvrté minutě nastaveného času, když se po rohovém kopu prosadil hlavičkující Beto. Ten odpověděl na předchozí branku domácího Ruslana Malinovského z 57. minuty.

Bergamo, které nevyužilo v duelu ani územní procentuální převahu v poměru 68:32, je v neúplné tabulce s 15 body na pátém místě. Udine má o pět bodů méně a je čtrnácté. Hosté remizovali v domácí soutěži potřetí za sebou.

Sassuolo porazilo nováčka z Benátek 3:1. V souboji nováčků se ze tří bodů radovalo Empoli, které v Salernitaně vyhrálo 4:2.

Inter poslal proti Juventusu do vedení po čtvrt hodině hry Džeko, který se trefil z dorážky. Když už se zdálo, že si Juventus připíše třetí porážku sezony, nařídil rozhodčí penaltu v jeho prospěch. Tu v 89. minutě proměnil Dybala, následně byl ještě za protesty vyloučen trenér domácích Inzaghi.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:

Salernitana - Empoli 2:4 (48. Ranieri, 55. vlastní Ismajli - 2. a 45. z pen. Pinamonti, 11. Cutrone, 13. vlastní Strandberg), Sassuolo - Benátky 3:1 (37. Berardi, 50. vlastní Henry, 67. Frattesi - 32. Okereke), Boloňa - AC Milán 2:4 (49. vlastní Ibrahimovic, 52. Barrow - 16. Leao, 35. Calabria, 84. Bennacer, 90. Ibrahimovic), Bergamo - Udine 1:1 (56. Malinovskij - 90.+4 Beto), Fiorentina - Cagliari 3:0 (21. Biraghi z pen., 42. Gonzalez, 49. Vlahovič), Hellas Verona - Lazio Řím 4:1 (30., 36., 62 a 90.+2 Simeone - 46. Immobile), AS Řím - Neapol 0:0Inter Milán - Juventus Turín 1:1 (17. Džeko - 89. z pen. Dybala).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články