Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prostějov se blíží Hradci, Žižkov odvrátil porážku s Blanskem v závěru

Hradečtí fotbalisté zvítězili na hřišti Vyšehradu 4:1, za třetím jarním úspěchem je dotáhl hattrickem Daniel Vašulín. V tabulce druhé nejvyšší soutěže vedou o dva body před Prostějovem, který si poradil 2:1 s Táborskem a přeskočil Líšeň, která naopak podlehla 1:2 Vlašimi. Ústí nad Labem uspělo na hřišti Chrudimi, Žižkov remizoval s Blanskem 1:1.

Hradečtí sice začali po zimní přestávce prohrou na hřišti Líšně, ale po návratu z karantény po prodělaném koronaviru jsou zatím stoprocentní. K výhře nad Vyšehradem vykročili už v první půli, kdy se dvakrát trefil Vašulín. Třetí branku přidal po přestávce Dvořák, a přestože domácí snížili z penalty zásluhou Jakaba, v nastaveném čase dokonal hattrick z dalšího pokutového kopu Vašulín. Východočeši tak vstřelili potřetí za sebou čtyři góly.

Cenné tři body získal na pražské Julisce i Varnsdorf, jenž po triumfu 2:1 nad Duklou vystřídal svěřence Romana Skuhravého na osmé příčce.

Ústí nad Labem se posunulo s 29 body v neúplné tabulce před Chrudim na čtvrté místo. Na vedoucí Hradec Králové ztrácí pět bodů. Severočeši bodovali ve čtvrtém utkání po sobě, naopak Východočeši prohráli poprvé po sedmi duelech.

Hostující svěřenci Davida Jarolíma se v jarní části střelecky trápí a v předchozích čtyřech duelech vstřelili jen dvě branky. Proti Chrudimi se ale dočkali ve 44. minutě, kdy byl po nedorozumění v obraně faulován Gollnack a Bílek z nařízené penalty nezaváhal. Největší šanci na vyrovnání měl pak 10 minut před koncem po rychlém brejku Mužík, ale přestřelil. Ústí se po podzimní remíze s Chrudimí 1:1 dočkalo tentokrát všech tří bodů.

Jihlava ukončila sérii porážek

Zápas mezi Jihlavou a Třincem vyšel lépe domácím, kteří zvítězili 1:0 po brance Stanislava Klobásy a poskočili ze sestupových pozic na devátou příčku. Tým z Vysočiny tak zastavil sérii tří porážek, naopak Slezané nevyhráli už sedm soutěžních zápasů za sebou a jsou bod od sestupových míst.

Domácí byli v oboustranně bojovném utkání nebezpečnější a jak po půl hodině hry, tak i ve druhé části se ocitl v nadějných příležitostech Patrák. V prvním případě ho však vychytal Pastornický a poté hráč hostující z pražské Sparty při svém pokusu minul.

Rozhodnutí přišlo v 86. minutě. Do střely se opřel Peřina a jeho ránu tečoval do protipohybu brankáře Klobása. Jihlava tak prolomila 350 minut dlouhé čekání na gól a po podzimním vítězství 5:0 porazila Třinec i tentokrát.

Blansko remizovalo s Žižkovem a na jaře zůstává neporaženo

Svěřenci trenéra Martina Pulpita, který nováčka převzal v lednu, letos poprvé inkasovali. Moravané v neúplné tabulce poskočili na jedenácté místo a mají bodový náskok na sestupové pásmo. Viktoria je sedmá.

Žižkovští měli v azylu na Proseku od začátku převahu, ale neproměnili ani velké šance. Hostující tým naopak z první vážnější situace ve 39. minutě poslal do vedení N'Goma.

Blansko pojistku nepřidalo a těsně před koncem o vítězství přišlo. Helebrand v šestnáctce fauloval Batioju a nařízenou penaltu v 89. minutě proměnil kapitán Pražanů Súkenník.

Prostějov jde před Líšeň, která ztratila s Vlašimí

Prostějov začal v Táboře lépe a v 19. minutě se dostal do vedení gólem Píchala. Krátce po změně stran vyrovnal domácí kapitán Navrátil a Táborsko mohlo otočit skóre v 79. minutě, ale Almeida neproměnil pokutový kop. Poslední slovo tak měl těsně před koncem hostující Kopřiva. Jihočeši prohráli po čtyřech kolech a jsou předposlední.


Ve Vlašimi měl hlavní roli domácí útočník Červenka, který nejprve neproměnil penaltu, ale ve 28. minutě zaváhání poprvé napravil a po hodině hry zvýšil na 2:0. Líšeň v závěru dokázala už jenom snížit díky Silnému a nebodovala poprvé po osmi zápasech. Šestá Vlašim zvítězila potřetí za sebou.

17. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 86. Klobása. Rozhodčí: Batík - Podaný, Líkař. ŽK: Vedral, Arroyo - Omasta, Tijani, Vaněk, Foltýn. Bez diváků.

Chrudim - Ústí nad Labem 0:1 (0:1)
Branka: 44. Bílek z pen. Rozhodčí: Petřík - Dresler, Mojžíš. ŽK: Vencl - Strada, Miskovič, Koubek. Bez diváků.

Vyšehrad - Hradec Králové 1:4 (0:2)
Branky: 66. Jakab z pen. - 20., 36. a 90.+1 z pen. Vašulín, 62. Dvořák. Rozhodčí: Denev - Vlček, Poživil. ŽK: Kulig - Reichl. Bez diváků.

Dukla Praha - Varnsdorf 1:2 (0:2)
Branky: 58. Souček - 14. vlastní Doumbia, 28. Kouřil z pen. Rozhodčí: Nedvěd - Vaňkát, Vyhnanovský. ŽK: Kovernikov, Rada, Chlumecký, Piroch - Ondráček. Bez diváků

Viktoria Žižkov - Blansko 1:1 (0:1)
Branky: 89. Súkenník z pen. - 39. N'Goma. Rozhodčí: Cieslar - Mikeska, Bureš. ŽK: Řezáč - Helebrand, Černín. Bez diváků.

Vlašim - Líšeň 2:1 (1:0)

Branky: 28. a 63. Červenka - 81. Silný. Rozhodčí: Ulrich - Hurych, Volf. ŽK: Markovič, Janda - Jeřábek, Otrísal, Málek. Bez diváků.

Táborsko - Prostějov 1:2 (0:1)

Branky: 55. Navrátil - 19. Píchal, 88. Kopřiva. Rozhodčí: Matějček - Vejtasa, Černoevič. ŽK: Janošík, Navrátil - Jurásek, Sus, Bárta. Bez diváků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy