Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hráči Bournemouth už si klekat nebudou. Gesto už nemá takový efekt, prohlásili

Také fotbalisté Bournemouthu se rozhodli, že nebudou nadále poklekat na koleno před zápasy druhé anglické fotbalové ligy. Podle kapitána Stevea Cooka gesto, kterým hráči podporovali boj proti rasismu a diskriminaci, už neplní svou funkci tak jako dříve.

Klečící fotbalisté Bournemouthu
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

Pokleknutí na jedno koleno před výkopem je součástí zápasů Premier League a nižších anglických soutěží od jejich červnového restartu po první vlně koronavirové pandemie. Fotbalisté tím demonstrovali podporu hnutí Black Lives Matter (Na černošských životech záleží).

"Na vytváření rovné a inkluzivní společnosti a boji proti všem formám diskriminace nám velmi záleží. Ale je k tomu potřeba víc než gesto, o němž se domníváme, že se dělá jen automaticky a nemá už takový efekt jako před osmi měsíci," uvedl Cook před zápasem druhé anglické ligy proti Queens Park Rangers.

Bournemouth není prvním týmem s tímto názorem. Minulý týden už oznámil, že končí s pokleknutím a bude se soustředit na jiné formy podpory rasové rovnosti, jiný druholigový klub Brentford. Útočník prvoligového Crystal Palace Wilfried Zaha z Pobřeží slonoviny zase uvedl, že pokleknutí je "ponižující".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články