Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hložkovi přestup pomůže, Zima udělal dojem a Ronaldo měl dostat červenou, říká Šilhavý

Obhajuje slabší výkony Adama Hložka a věří, že se fotbalová reprezentace se udrží mezi elitou Ligy národů. Kouč Jaroslav Šilhavý také chválí stopera Davida Zimu a vrátil se k nebezpečnému skluzu Cristiana Ronalda na Václava Jemelku.

Reprezenatční kouč se vrátil k slabším výkonům devatenáctiletého Hložka a věří, že mu pomůže přestup ze Sparty do Leverkusenu i směrem k národnímu týmu. "Potom bude posila i pro nás a bude tady rozhodovat zápasy," doplnil šedesátiletý trenér.

"Už toho o něm bylo napsáno hodně. Jde to na něj ze všech stran. Ve Spartě hrál každý zápas, byť je mladý, tak určitě nějaký úbytek sil nebo deficit měl," řekl Šilhavý s tím, že talentovaný mladík má určitě na víc.

Z náročného červnového programu se i Šilhavý ještě úplně nevzpamatoval. "Chvíli to trvalo a ještě to přetrvává. Ač jsem nehrál, tak jsem přijel docela vyčerpaný. Ještě odpočívám a nejsem v letním režimu," přiznal trenér, který po dlouhé době plánuje s manželkou dovolenou u moře.

Zopakoval, že je spokojený s výkony týmu ve skupině A2 i se ziskem čtyř bodů za domácí vítězství 2:1 nad Švýcary a remízu 2:2 se Španěly. "Byť jsme dva venkovní zápasy prohráli (v Portugalsku i Španělsku 0:2), určitě jsme ostudu neudělali. Čtyři body, které jsme udělali doma, jsou skvělé. Před našimi fanoušky je to ještě cennější. Věřím, že šance na přežití v Lize A je, a v září o to zabojujeme," uvedl Šilhavý.

Jednotlivce příliš hodnotit nechtěl, ale přiznal, že na něho udělal dojem jednadvacetiletý stoper David Zima. I za to, jak si v Lisabonu poradil s hvězdným kapitánem Portugalců Cristianem Ronaldem.

Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

"Defenzivně byl všechny čtyři zápasy skvělý. David mi vykládal, že Cristiano už byl frustrovaný a naštvaný. Šancí moc neměl, ani gól nedal. Bohužel chudák Vašek Jemelka to odnesl u lajny pohmožděným kotníkem. Pro nás všechny je to obrovská zkušenost, kterou si neseme do dalších zápasů," řekl Šilhavý.

Podle něj měl Ronaldo za ostrý skluz do Jemelky místo žluté karty obdržet červenou. "Já nejsem na tyhle věci expert, ale kdyby ji dostal, nemohl by říct ani popel. Nedovedu si představit, co by se dělo, kdyby to bylo obráceně. Kdyby odnesli Cristiana na nosítkách, tak asi neodjedeme ze stadionu," dodal plzeňský rodák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články