Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Hložek se poprvé trefil v Bundeslize, efektní patičkou přispěl k demolici Unionu

Čekání Adama Hložka na první bundesligový gól je u konce. Ve 13. kole se totiž prosadil proti Unionu Berlín, navrch přidal i asistenci a pomohl Leverkusenu k jednoznačnému vítězství 5:0. Do čela soutěže se proto před Union posunul Bayern, který uspěl na stadionu Herthy Berlín 3:2. Dvěma brankami zazářil ve formě hrající Eric Maxim Choupo-Moting.

Fotbalisté Leverkusenu v čele s Adamem Hložkem oslavují gól
zdroj: imago sportfotodienst

Leverkusen se dostal do vedení v úvodu druhé půle - roh Demirbaye propadl až k Andrichovi, který z blízka překonal brankáře Grilla. Zápas poté rozhodly ve prospěch domácích dvě rychlé branky Diabyho z brejků v 56. a 58. minutě.

V 68. minutě vstřelil svůj první gól v nejvyšší německé soutěži Hložek. Střílený centr Amiriho usměrnil efektně patičkou na zadní tyč a rozjásal BayArenu. O osm minut později si navíc český útočník připsal ještě asistenci, kdy průnikovou přihrávkou našel Bakkera, jenž zakončil přesně. Druhý Čech Patrik Schick nebyl v nominaci kvůli zranění lýtka.

Leverkusen se po vysoké výhře posunul na čtrnácté místo, dosavadní lídr Union je druhý dva body za mistrovským Bayernem Mnichov.

Choupo-Moting je v laufu

V Berlíně padlo všech pět branek už v prvním poločase. Bayern šel do vedení po Musialově trefě, poté se dvakrát prosadil Choupo-Moting a v posledních sedmi soutěžních zápasech zaznamenal už devět tref.

Domácí se dostali zpět do hry v závěru poločasu. Ve 40. minutě snížil Lukebakio, a pak se z penalty prosadil Selke. Neuerovi, který se do branky Bayernu vrátil po sedmizápasové pauze zaviněné zraněním ramena, nedal šanci. Po přestávce Bayern těsné vedení uhájil.

Třetí příčka patří Dortmundu, který si poradil 3:0 s Bochumí. Dvěma góly se na výhře nad předposledním týmem tabulky podílel Youssoufa Moukoko.

Německý útočník ve třech dosavadních sezonách v Bundeslize zaznamenal 11 branek, z toho šest v tomto ročníku, a na desetigólovou hranici dosáhl jako nejmladší hráč v historii soutěže. Ve věku 17 let a 350 dní překonal rekord Floriana Wirtze (18 let a 145 dní).

Pavlenka přispěl k vítězství Brém

Souboj českých reprezentantů v zápasu Brém s Schalke vyzněl lépe pro brankáře Jiřího Pavlenku, jenž Werderu pomohl k výhře 2:1. Alex Král v dresu hostů, kteří prohráli posedmé za sebou a jsou poslední, odehrál celý zápas.

Brémy vedly 2:0 a o třetí čisté konto v sezoně Pavlenku připravil až v předposlední minutě Drexler. Werder je díky výhře na sedmém místě, těsně pod pohárovými příčkami.

Mönchengladbach nastartoval proti Stuttartu gólem už ve 4. minutě německý reprezentant Jonas Hofmann, který se vrátil do základní sestavy po dvouzápasové absenci kvůli zranění.

Ve 25. minutě zvýšil Marcus Thuram a devátou brankou se dotáhl na nejlepší bundesligové střelce Niclase Füllkruga z Brém a Christophera Nkunkua z Lipska.

Stuttgart snížil ve 35. minutě díky Tiagu Tomásovi a mohl nadále doufat v první venkovní vítězství v roce 2022. Nedosáhl však ani na vyrovnání, protože v nastavení pečetil triumf domácích Patrick Herrmann.

Freiburg se posunul už na druhé místo. Vítězství proti Kolínu nad Rýnem zařídil po rychlém protiútoku jihokorejský záložník Čong U-jong. Druhým gólem potvrdil tři body Gregoritsch. Na vedoucí Bayern ztrácejí fotbalisté Freiburgu jeden bod, Kolín je dvanáctý.

Německá fotbalová liga – 13. kolo:

Mönchengladbach - Stuttgart 3:1 (4. Hofmann, 25. Thuram, 90.+4 Herrmann - 35. Tomás), Augsburg - Frankfurt 1:2 (1. Berisha - 13. Rode, 64. Knauff), Dortmund - Bochum 3:0 (8. a 45.+2 Moukoko, 12. Reyna z pen.), Hertha Berlín - Bayern 2:3 (40. Lukebakio, 45. Selke z pen. - 37. a 38. Choupo-Moting, 12. Musiala), Hoffenheim - Lipsko 1:3 (50. Rutter - 17. a 57. Nkunku, 69. Olmo), Mohuč - Wolfsburg 0:3 (33. Wimmer, 70. Arnold, 84. Baku), Brémy - Schalke 2:1 (30. Fullkrug, 76. Ducksch - 89. Drexler), Leverkusen - Union Berlín 5:0 (56. a 58. Diaby, 46. Andrich, 68. Hložek, 76. Bakker), Freiburg - Kolín nad Rýnem 2:0 (53. Čong U-jong, 64. Gregoritsch)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články