Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hložek: Nebylo to podle našich not, ale ukázali jsme charakter

Adam Hložek vítězným gólem zařídil Spartě postup do pohárového finále. Po utkání přiznal, že se spoluhráči rozhodně nehráli ideálně. Nakonec to byla právě jeho trefa, která se ukázala v prodloužení jako klíčová.

Adam Hložek
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Letenští prohrávali 0:1 a 2:3, ale během jedenáctiminutového nastavení druhé půleTomáš Čvančara druhou trefou v zápase vyrovnal. Po minutě a půl prodloužení si Hložek ve vápně "povodil" Jakuba Martince a povedenou ranou do horního růžku branky poslal Spartu do finále. V něm 4. května vyzve buď Hradec Králové, nebo Slovácko. Hrát bude na hřišti soupeře.

"Cítil jsem se dobře v celém zápase. Když běžela 80. minuta, tak Láďa Krejčí mladší na mě řval, že to mám vzít na sebe a že to mám rozhodnout. Je super, že se to povedlo," řekl devatenáctiletý Hložek.

Výkon Sparty se mu ale jinak nezamlouval. "Nebyl to zápas podle našich not a plánů. Chtěli jsme to odehrát klidněji, být silní na balonu a Jablonec do ničeho nepustit. To se nám bohužel nepovedlo. V první půli jsme dostali z jedné šance gól a potom ve druhém poločase ze standardky, to se nemůže stávat," prohlásil Hložek.

"Ukázali jsme ale charakter. I když běžela 90. minuta, věřil jsem furt, že to vyrovnáme a v prodloužení že to otočíme, což se nám povedlo. Teď pořádně zregenerujeme, protože 131 minut hry není málo. A za čtyři dny Slavie," připomněl Hložek nedělní ligové derby na hřišti městského rivala a obhájce titulu.

Sparťané vyhráli druhý soutěžní zápas po sobě. "Věděli jsme, že potřebujeme najet na vítěznou vlnu po té nepovedené sérii proher a vypadnutí z Evropské konferenční ligy (s Partizanem Bělehrad). Věděli jsme, že potřebujeme herní pohodu. Neřekl bych, že to dneska bylo nějak kvalitní, ale důležité je, že jsme vyhráli. Musíme se se zkoncentrovat na derby a zvládnout ho," uvedl rodák z Ivančic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články