Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hejda před předkolem s HJK: Nic jiného než postup neexistuje. Věřím, že budu hrát

Kvůli výronu v kotníku na soustředění v Rakousku vynechal generálku s Besiktasem Istanbul, Lukáš Hejda ale věří, že na středeční úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů v Helsinkách bude připraven. Kapitán plzeňských fotbalistů zároveň sebevědomě prohlásil, že proti finskému soupeři nebere nic jiného než postup. Přímý přenos sledujte od 17:50 ve středu na ČT sport a webu ctsport.cz.

Lukáš Hejda
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Dostal jsem čtyři pět dní, abych se dostal do optimální pohody. Zatím se cítím dobře. Uvidíme, jak to bude při tréninku vypadat na hřišti. Ale věřím, že start stihnu a bude to v pořádku," řekl Hejda na předsezonní tiskové konferenci.

Zatímco úřadující české šampiony čeká první soutěžní utkání sezony, Helsinky hrajou finskou ligu a v úvodním předkole Ligy mistrů vyřadily RFS Riga na penalty. "Vnímáme to tak, že jsou rozehranější a nějakou výhodu mají. Ale náš cíl je uspět v Evropě. Chceme zvládnout tenhle dvojzápas, takže pro nás nic jiného než postup neexistuje," prohlásil Hejda.

"Čeká nás ostrý zápas hned takhle z kraje, ale měli jsme to tak i v minulosti. Možná by bylo malinko lepší odehrát jeden zápas v lize, ale mně osobně to nějak nevadí," přidal zkušený stoper.

Věří, že si plzeňský tým poradí i s umělou trávou na stadionu v Helsinkách. "To je asi jediná komplikace, umělá tráva není úplně ideální. Ale nemůžeme se koukat, jestli hrajeme na umělce, nebo na normální trávě. Prostě to bereme tak, že nás čeká umělka a popereme se s tím," uvedl Hejda.

Svěřenci trenéra Michala Bílka v letní přípravě vyhráli úvodní čtyři duely v domácím prostředí, ale na soustředění v Rakousku podlehli belgickému St. Truidenu 1:3 a remizovali 0:0 s rumunským Botosani i Besiktasem. "Výsledky samozřejmě nebyly úplně ideální. Ale z mé zkušenosti výsledky v přípravě kolikrát vypadají všelijak a v sezoně to může být úplně opačně. Za mě spokojenost se soustředěním a uvidíme dál," řekl bývalý reprezentant.

Viktoria během letní přestávky získala hned osm posil. "Hráčů přišlo na můj vkus docela hodně, nezažil jsem, že by sem přišlo tolik lidí. Vesměs vypadají na hřišti i v tréninku dobře, takže bez problému," dodal Hejda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články