Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hasenhüttl po debaklu: Zvedneme se, stejně jako loni. Inkasovali jsme ale příliš snadno

Southampton podruhé během roku a půl musel vstřebat ligový debakl 0:9. V úterý zažili "svatí" propadák na hřišti Manchesteru United a nyní se podle trenéra Ralpha Hasenhüttla musejí zvednout stejně jako v minulé sezoně, kdy je dokonce doma stejně drtivě deklasoval Leicester. Rakouského kouče mrzelo, že jeho tým inkasoval příliš snadno, přestože hrál od úvodu v oslabení.

Zklamaní fotbalisté Southamptonu
zdroj: AP autor: Laurence Griffiths

Hosté šli na Old Trafford do deseti už ve druhé minutě, kdy Alexandre Jankewitz dostal červenou kartu.

"Rudí ďáblové" do konce úvodního dějství vstřelili čtyři branky. Za stavu 6:0 vyloučil rozhodčí v 86. minutě i stopera Jana Bednareka a domácí ještě přidali tři trefy.

"Strašný začátek i konec. Navíc jsme kvůli červené kartě přišli i o Jana. Oni skórovali příliš snadno. Dvacet minut druhé půle jsme si vedli velmi dobře, ale pak jsme strašně jednoduše inkasovali pětkrát během čtvrthodiny," citoval klubový web Hasenhüttla.

"I když jsme měli dva vyloučené, musí se bojovat. Snažili jsme se bránit, ale je jasné, že když jste 90 minut bez míče, bude to složité," uvedl třiapadesátiletý Rakušan.

V uplynulé sezoně Southampton v říjnu 2019 utrpěl stejný debakl s Leicesterem také poté, co téměř celé utkání hrál v oslabení.

"Už jsme předtím zažili, jaké je to v Premier League devětkrát inkasovat. Teď jsme dostali znovu devět branek. Co mám na to říct? Je to velké zklamání, ale když už jsme se jednou zvedli, zvedneme se i podruhé," prohlásil trenér dvanáctého týmu tabulky.

Manchester výhrou 9:0 vyrovnal nejen rekord Premier League, ale i klubový milník. Stejně v roce 1995 zostudil v lize Ipswich. United se bodově dotáhli na vedoucího městského rivala City, který má ale k dobru dva zápasy.

"Byl to jeden z těch výkonů, které se vám jednou za čas naskytnou a vy si ho jen užíváte. Jsem si jistý, že se všem líbilo mít na sobě dres Manchesteru United. Čekali jsme, až hráči předvedou svá kouzla, a proti Southamptonu si to mohli dovolit a užít si to. Moc často se nám nestává, že bychom ve druhém poločase mohli polevit a užít si fotbal," řekl kouč Ole Gunnar Solskjaer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články