Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hašek po Severním Irsku oznámí, zda zůstane u reprezentace

Štiřín - Ivan Hašek ve středu večer po zápase světové kvalifikace se Severním Irskem oznámí, jestli u fotbalové reprezentace jako trenér zůstane, nebo skončí. Na setkání s novináři ve Štiříně na toto téma spekulovat odmítl. Hašek, který je zároveň předsedou svazu, své rozhodnutí před duelem se Severním Irskem prý neodtajní. Když se na počátku července ujal funkce reprezentačního trenéra, zdůrazňoval, že jde pouze o dočasné řešení. Zdá se tak velmi nepravděpodobné, že by Hašek na reprezentační lavičce jako kouč pokračoval.

"Nějakou představu už samozřejmě mám, dopředu je něco v plánu, ale teď je třeba se soustředit na zápas. Pak se budeme bavit dál," uvedl Hašek.

Hašek dnes odmítl cokoli naznačit, mužstvo nechce před Severním Irskem rozptylovat šumem kolem své osoby. Nehovořil ani o tom, jak reprezentace využije listopadový termín určený pro baráž, která Čechy zřejmě mine. "Teď nás opravdu zajímá jen to, abychom uspokojili naše náročné diváky a vyhráli se Severními Iry. Nic víc, pak bude prostor na diskusi na jiná témata," prohlásil Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
Trénink českých fotbalistů

Také brankář a kapitán Petr Čech se upíná především k duelu proti ostrovnímu soupeři, i když hvězda Chelsea prý pořád tajně doufá, že by Slovinci mohli v San Marinu ztratit body. "Kvality Slovinska a San Marina jsou samozřejmě někde jinde, ale nikde není psáno, že San Marino třeba remízu ubrání. Ale moc nad tím přemýšlet nechci, musíme hledět nejprve na to, abychom zvládli náš úkol, a tím je porazit Severní Irsko," prohlásil Čech.

Hašek: Moc jsem toho nenaspal

Reprezentační kouč připustil, že noc ze soboty na neděli pro něj nebyla lehká. Hašek se těžce smiřoval s tím, že české postupové šance výrazně poklesly, byť jeho tým porazil Polsko 2:0. "Moc jsem toho nenaspal, člověku se hlavou honí různé myšlenky," líčil Hašek.

V duchu už myslel i na to, jak svaz ekonomicky poznamená neúčast na největší fotbalové akci. "Je jasné, že by mistrovství bylo velkým finančním přínosem, ale na svazu jsme se už ekonomiku snažili osekat tak, abychom byli zabezpečení i pro případ nepostupu. Nemůžeme být závislí jen na prémiích za účast na turnajích, vytváříme dlouhodobý plán, jak zajistit finance i jiným způsobem. Například sezona 2010/11 je už zabezpečená," dodal Hašek.

O dodatečných pozvánkách Hašek neuvažuje

Hašek dnes dopoledne rozdělil tým na dvě části podle toho, kolik času hráči strávili na hřišti v sobotu proti Polsku. Ti, co nehráli nebo nastoupili jen na kratší část utkání, absolvovali trénink v Kunicích. Týkalo se to sedmi hráčů a brankářů Čecha a Antonína Kinského, zbytek mužstva absolvoval výklus v parku vedle štiřínského zámku, kde reprezentanti během srazu bydlí. Odpoledne měli hráči volno, většina z nich zamířila na procházku do Prahy, někteří se potkali s rodinami.

Haška mohlo těšit, že žádný z reprezentantů nemá zdravotní problémy. "Jen Michal Papadopulos má menší šrámy, ale bude v pořádku. O dodatečném povolání někoho jiného teď neuvažujeme," řekl Hašek.

Ivan Hašek
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články