Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hamšík další zápas za Slovensko nepřidá. Ve 34 letech ukončil reprezentační kariéru

Marek Hamšík ukončil ve 34 letech kariéru ve slovenské reprezentaci. Kapitán týmu odehrál za Slovensko rekordních 135 utkání a s 26 góly je historicky nejlepším střelcem své země. Záložník tureckého Trabzonsporu potvrdil konec v reprezentaci na sociální síti.

"Nebylo to jednoduché, dlouho jsem o tom přemýšlel, ale po patnácti letech jsem se rozhodl uzavřít významnou a nádhernou část své fotbalové kariéry," napsal Hamšík na Facebooku. "Byla to dlouhá a krásná cesta, na kterou jsem velmi pyšný. Jsem až dojatý, že jsem mohl být u všech největších úspěchů slovenské fotbalové reprezentace," uvedl.

Hamšík debutoval v národním týmu v únoru 2007 v přípravném utkání proti Polsku. V roce 2010 už z pozice ofenzivního lídra dovedl Slovensko při jediné účasti v samostatné historii do osmifinále mistrovství světa v Jihoafrické republice. Nechyběl ani na Euru 2016 a 2020.

"Bylo pro mě velkou ctí vést ve více než padesáti duelech reprezentaci jako kapitán. Vždy jsem to bral jako zodpovědnost a čest, snažil jsem se ze sebe dostat to nejlepší. Bylo nádherné zpívat před zápasy hymnu a vidět na tribuně naše fanoušky se slovenskými vlajkami. Větší motivaci člověk nepotřeboval," uvedl Hamšík.

Odchovanec Slovanu Bratislava strávil nejlepší roky kariéry v Neapoli, za kterou nastupoval v letech 2007–2019. Pod Vesuvem byl kapitánem a stal se klubovým rekordmanem v počtu odehraných zápasů, jednu dobu držel i rekord v počtu vstřelených gólů. V této sezoně působil v Trabzonsporu, se kterým získal první ligový titul v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články