Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barcelona hasila blamáž v závěru, Real vydřel cenné vítězství a Jankto se zranil

Až v 90. minutě zachránila Barcelona remízu 1:1 proti Granadě a v tabulce La Ligy je po 5. kole až sedmá. Bod proti 17. týmu soutěže trefil stoper Ronald Araújo. Český reprezentant Jakub Jankto odehrál za Getafe při porážce 0:3 s Vallecanem kvůli zranění jen 14 minut. Jeho tým je nadále bez bodu. Obhájce titulu Atlético Madrid jen remizovalo 0:0 s Bilbaem. Do čela se proto posunul Real, který otočil díky dvěma brankám v posledních čtyřech minutách duel ve Valencii.

Utkání Barcelona – Granada
zdroj: REUTERS

Už po 86 sekundách se postaral o první gól na Camp Nou portugalský stoper Domingos Duarte, který skóroval hlavou. Pro Barcelonu to byla nejrychleji inkasovaná branka v domácím ligovém utkání za posledních 16 let.

V 18. minutě mohl vyrovnat Sergi Roberto, ale trefil brankovou konstrukci. Další slibné šance domácích pochytal portugalský gólman Luís Maximiano. Uspěl až v poslední minutě řádné hrací doby uruguayský stoper Araújo, jenž přesnou hlavičkou odvrátil hrozbu první ligové porážky FCB v sezoně.

Jankto byl odnesen na nosítkách

Jankto se zranil v 11. minutě, kdy při pokusu o halfvolej špatně došlápl a po pádu se s bolestivou grimasou chytil za levou nohu. Po téměř tříminutovém ošetřování byl pětadvacetiletý záložník odnesen na nosítkách. Na jeho místo nastoupil střídající Vitolo.

Vallecano se ujalo vedení jen krátce před zmíněným zraněním. Z penalty se nemýlil Oscar Trejo a další trefu přidal v 78. minutě hlavou Pathé Ciss.

Radost hráčů Raya Vallecano
zdroj: EFE autor: Victor Lerena

Vzápětí ještě zvýšila čerstvá posila nováčka soutěže Radamel Falcao. Bývalý kanonýr Atlética Madrid nebo Monaka zpečetil křižnou střelou druhou výhru Vallecana v sezoně. V závěru navíc neproměnil pokutový kop hostující útočník Ünal.

Atlético doma ztratilo, Real ukázal sílu v závěru

Atlético doma v lize ztratilo podruhé v ročníku a stejně jako ve středečním zápase Ligy mistrů s Portem neskórovalo. V největší šanci trefil Llorente tyč. Závěrečný nápor navíc favoritovi zkomplikovalo vyloučení Joaa Felixe, jenž viděl v 79. minutě dvě žluté karty v rozmezí několika vteřin.

O čtvrtém vítězství Realu v aktuálním ročníku rozhodl v 86. minutě Vinícius Junior a dvě minuty po něm Karim Benzema. Valencie neudržela vedení, které jí zajistil v 66. minutě Hugo Duro. Po první prohře v ligové sezoně je s 10 body třetí.

Trenér Realu Carlo Ancelotti tak stylově oslavil svůj 800. zápas na lavičce týmu z elitních pěti lig Evropy a Vinícius Junior vstřelil pátý gól z pěti zápasů v aktuální sezoně La Ligy.

Real navíc neprohrál na hostujících hřištích 18 zápasů za sebou a vyrovnal svou nejdelší šňůru, kterou držel v letech 1996-97 a také v roce 2016.

Sérii tří vítězství za sebou přerušil San Sebastian, jenž je po bezbrankové remíze se Sevillou čtvrtý. Seville patří šestá příčka.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:

Vigo - Cádiz 1:2 (65. Mina - 38. Lozano, 43. Espino), Vallecano - Getafe 3:0 (9. Trejo z pen., 78. Ciss, 82. Falcao), Atlético Madrid - Bilbao 0:0Elche - Levante 1:1 (33. L. Pérez - 55. Morales), Alavés - Pamplona 0:2 (22. R. García, 29. Torres z pen.), Mallorca - Villarreal 0:0San Sebastian - FC Sevilla 0:0, Betis Sevilla - Espaňol Barcelona 2:2 (41. Willian Jose, 45.+4 Fekir - 16. Vidal, 90.+7 Cabrera), Valencie - Real Madrid 1:2 (66. Duro - 86. Vinicius Junior, 88. Benzema), FC Barcelona - Granada 1:1 (90. Araújo - 2. Duarte).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články