Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hložek dal gól, ale Hoffenheim neudržel vedení 3:0. Frankfurt vyhrál v Kielu a stíhá Bayern

Po remíze v poháru přišla výhra. Fotbalisté Frankfurtu, kteří ve čtvrtek remizovali s Plzní v Evropské lize, vyhráli v německé lize v Kielu 4:2 a v tabulce se posunuli na druhou příčku o bod za mnichovský Bayern. Fotbalisté Hoffenheimu s Adamem Hložkem a Pavlem Kadeřábkem v sestavě vedli už ve 12. minutě nad Brémami 3:0, ale pak přišlo vyloučení Nsokiho a hosté zápas otočili – vyhráli 4:3. Hložkovi tak zhořkl jeho první bundesligový gól v dresu Hoffenheimu, který v Bundeslize prohrál čtvrtý zápas za sebou.  

Fotbalisté Frankfurtu se radují po gólu
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Hoffenheim měl bleskový nástup do utkání. Po dvou Bülterových trefách zvýšil Hložek ve 12. minutě již na 3:0, když poslal míč do sítě pohotově z otočky. Krátce poté se nechal vyloučit domácí Nsoki, což byl pro Brémy povel k velkému obratu. Hosté ještě do přestávky vyrovnali. Brzy po ní završil hattrick Stage a oslabení domácí přišli o všechny body.

Za Hoffenheim nastoupil také český obránce Pavel Kadeřábek, jeho spoluhráč Robin Hranáč nebyl ani na lavičce. Mužstvo se trápí, s jedinou výhrou je v tabulce třetí od konce, což by znamenalo baráž o záchranu. Brémy jsou desáté.

Hlavní postavou utkání v Kielu byl egyptský útočník Marmúš. Ke dvěma brankám přidal také dvě asistence. Domácí Mačino z penalty zajistil poločasový stav 1:1 a ve druhém poločase japonský útočník vyrovnal ještě jednou. S úbytkem sil však nováček favoritovi neodolal a se ziskem jediného bodu zůstal poslední.

Marmúš se šesti góly vede tabulku střelců německé ligy, o jednu trefu méně má Kane z Bayernu.

Frankfurt si spravil náladu po nevydařené koncovce utkání s Plzní a naladil se na cestu do Istanbulu, kde se ve druhém kole Evropské ligy utká s Besiktasem.

Německá fotbalová liga –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 5. kolo:

Kiel –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Frankfurt 2:4 (30. z pen. a 50. Mačino –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 25. a 65. Marmúš, 48. Matanovič, 74. Tuta), Hoffenheim –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Brémy 3:4 (5. a 8. Bulter, 12. Hložek –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 21. Malatini, 26., 39., 49. Stage. ČK: 18. Nsoki).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články