Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fotbalová reprezentace se v zámoří s Mexikem a Hondurasem nestřetne

Příprava v USA se ruší. Česká fotbalová reprezentace si na konci března v zámoří nezahraje. Přípravné zápasy s Mexikem a Hondurasem byly zrušeny v rámci opatření kvůli šíření koronaviru. Národní tým o tom informoval v tiskové zprávě.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: Reuters autor: Stojan Nenov

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého měli ve čtvrtek 26. března v Charlotte nastoupit proti Mexiku a o tři dny později v Miami proti Hondurasu. Pořadatelé ale obě utkání, která pro české mužstvo byla součástí přípravy na letní mistrovství Evropy, odvolali. Vedení reprezentace to označilo za logický krok.

"Zdraví hráčů, členů realizačních týmů, pořadatelů a fanoušků je vždy nejdůležitější. Proto opatření v podobě zrušení obou zápasů chápeme jako logický krok," uvedl manažer reprezentace Libor Sionko.

Přípravné turné bylo v ohrožení už poté, co americký prezident Donald Trump kvůli šíření nového typu koronaviru vyhlásil třicetidenní zákaz veškerých cest do USA z Evropy, s výjimkou Velké Británie.

V USA se onemocněním COVID-19 dosud nakazilo přes 1300 lidí a 38 mu podlehlo. Koronavirus ovlivňuje i tamní sportovní soutěže. Basketbalová NBA přerušila sezonu, protože jeden z hráčů Utahu byl pozitivně testován na koronavirus. Následovaly další zámořské ligy, hokejová NHL a fotbalová MLS, baseballová MLB start sezony odložila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články