Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Na Beer Ševu s lidmi na tribunách. Slavia přivítá 600 hostů z řad partnerů klubu

Až Slavia ve čtvrtek vyběhne k domácímu utkání 5. kola Evropské ligy proti Beer Ševě, na tribunách už nebude úplně prázdno. Přestože kvůli koronavirovým pravidlům fanoušci do ochozů v Česku stále nesmí, podle předsedy představenstva Pražanů Jaroslava Tvrdíka byl zápas zařazen do pilotního projektu ministerstva zdravotnictví a na stadion může dorazit 600 negativně otestovaných lidí z řad partnerů klubu.

"Účast je povolena při dodržení hygienických pravidel 600 hostům z řad partnerů klubu, kteří se před zápasem podrobí antigennímu testování certifikovanou laboratoří. Náklady nese klub, UEFA souhlasí," uvedl Tvrdík na Twitteru. Nespecifikoval, o jaký projekt se jedná.

"Určitě to bude pozitivní. I když nebude plný dům, myslím, že budou slyšet. Pro nás je povzbuzení, že konečně aspoň nějací diváci přijdou. Doufám, že se jim předvedeme dobrým výkonem a výhrou," řekl před zápasem slávistický útočník Jan Kuchta.

Při soutěžích UEFA sice může být od října na rozdíl od české ligy zaplněn stadion až z třiceti procent, ale pouze pokud to dovolí úřady v jednotlivých zemích. Většina mezistátních utkání se kvůli zhoršené koronavirové situaci v Evropě hraje bez diváků.

V Česku naposledy mohli fanoušci v omezeném počtu do hlediště na začátku října těsně předtím, než byly sportovní akce na měsíc přerušeny. Před zastavením nejvyšší soutěže smělo na stadion maximálně 2000 diváků.

Současný protiepidemický systém umožní přítomnost fanoušků na stadionu až při přechodu do druhého stupně, při kterém bude moci zápasy venku sledovat 500 lidí. V prvním stupni to pak bude 1000 diváků.

Zápas Slavie s Beer Ševou začne ve čtvrtek v Edenu v 21:00 a český šampion si může zajistit postup ze základní skupiny.

Slavii řešil i nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články