Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Arteta: Zasloužili jsme si zvítězit, ale rozhodují maličkosti, jsme zničení

K postupu do finále Evropské ligy jim stačilo vyhrát doma 1:0, jenže Villarrealu nedali gól a fotbalisté Arsenalu vypadli. Podle trenéra Mikela Artety jsou po vyřazení zničení. Anglický celek, který ve čtvrtfinále vyřadil Slavii, prohrál ve Španělsku 1:2 a odveta skončila bez branek. Španělský kouč tvrdí, že jeho tým byl ve čtvrtek v Londýně lepší a zasloužili si vyhrát, ale soupeři k postupu pogratuloval.

"Jsme úplně zničení a opravdu zklamaní. Do poslední minuty jsme zkoušeli všechno. Myslím, že jsme si zasloužili zvítězit, ale v pohárových dvojzápasech rozhodují detaily. Musíme pogratulovat Villarrealu," řekl Arteta v rozhovoru pro televizi BT Sport.

Domácí měli blíže ke gólu, ale kapitán Pierre-Emerick Aubameyang v obou poločasech trefil tyčku. "Měli jsme tři velké šance, soupeř neměl nic, ale postoupil. Stalo se nám mnoho věcí a hodně hráčů nebylo ve své nejlepší kondici," uvedl kouč Arsenalu.

Těsně před výkopem mu situaci zkomplikovalo zranění Granita Xhaky během rozcvičky. Švýcarského záložníka na kraji obrany nakonec nahradil Kieran Tierney vracející se po zranění. "Zcela nám to změnilo plány. Všechno jsme připravovali s Granitem na této pozici," přiznal Arteta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Villarreal

Arsenalu po konci v Evropské lize hrozí, že v příští sezoně bude poprvé po 25 letech bez evropských pohárů, protože v neúplné tabulce anglické ligy "Kanonýrům" čtyři kola před koncem patří až deváté místo. "Jediná cesta do Evropy teď vede přes Premier League, takže víme, co máme před sebou," podotkl Arteta.

Unai Emery, jeho protějšek na lavičce Villarrealu, čekal v Londýně náročnou odvetu. "Věděli jsme, že pokud dáme gól, budeme v pohodě, jinak si zápas protrpíme. Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři a museli eliminovat jeho přednosti. Velmi dobře jsme bránili," konstatoval bývalý kouč Arsenalu.

Do finále Evropské ligy jako první trenér postoupil už popáté. V letech 2014 až 2016 dovedl k třem prvenstvím v soutěži jiný španělský celek FC Sevilla, předloni neuspěl s Arsenalem. Ve středu 26. května v Gdaňsku se "Žlutou ponorkou" vyzve Manchester United, který v semifinále vyřadil AS Řím.

"Bude to opět velmi těžké, ale ukážeme fanouškům náš nejlepší výkon a s United se popereme o trofej," prohlásil Emery.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články