Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Eriksen se znovu postavil na trávník stadionu Parken. Dal branku a dovedl Dány k vítězství

Christian Eriksen prožil gólový a vítězný návrat na stadion Parken v Kodani, kde v červnu během úvodního utkání ME utrpěl zástavu srdce. Dánové na domácí půdě i s přispěním svého kapitána porazili Srbsko 3:0.

Christian Eriksen
zdroj: ČTK/AP

Eriksenovi po červnové zástavě srdce lékaři voperovali kardioverter-defibrilátor a třicetiletý záložník se vrátil k profesionálnímu fotbalu v dresu anglického Brentfordu, za který koncem února odehrál první soutěžní zápas po kolapsu.

Nyní se ve velkém stylu vrátil do reprezentace a připsal si další trefu: skóroval totiž už v sobotu při porážce 2:4 s Nizozemskem v amsterdamské aréně Johanna Cruyffa, ve které v dresu Ajaxu začal kariéru.

Seveřany poslal do vedení Mähle a po změně stran zvýšil Lindström. V 57. minutě přidal pojistku Eriksen, který převzal za vápnem míč a technickou střelou ho zakroutil přesně k tyči. Semifinalisté Eura uspěli po dvou porážkách.

Italové po senzačním vyřazení z baráže o mistrovství světa se Severní Makedonií zvládli přestřelku v Turecku. K vítězství 3:2 dovedl evropské šampiony dvěma góly útočník Raspadori. Kapitán Chiellini nastoupil k 116. utkání v dresu "Azzurri" a na pátém místě historických tabulek dorovnal bývalého spoluhráče Pirla.

Šlágr programu mezi Nizozemskem a Německem skončil nerozhodně 1:1. Domácí "Oranjes" museli dotahovat, na Müllerovu trefu z konce první půle odpověděl po změně stran Bergwijn. Nizozemsko tak zůstalo pod vedením kouče Van Gaala po devíti zápasech stále bez porážky.

Roli favoritů potvrdily domácími výhrami nad africkými soupeři Anglie a Belgie. Pobřeží slonoviny odjelo z londýnského Wembley s porážkou 0:3 stejně jako Burkina Faso z půdy prvního týmu žebříčku FIFA.

Debakly uštědřily svým soupeřům Francie a Španělsko. Mistři světa Francouzi deklasovali 5:0 Jihoafrickou republiku, dvakrát se trefil Mbappé. Španělé měli při triumfu 5:0 nad Islandem dokonce dva dvougólové střelce, Moratu a střídajícího Sarabiu.

Úřadující vicemistři světa Chorvaté otočili utkání s Bulharskem, za které odehrál první poločas útočník pražské Sparty Martin Minčev. Na Despodovův vedoucí gól odpověděl v 76. minutě z penalty střídající Modrič a o čtyři minuty později dokonal obrat na 2:1 Kramarič.

Vítězslav Lavička utrpěl první porážku v roli kouče Kuvajtu. Po páteční remíze 1:1 s Lotyšskem podlehli jeho svěřenci 0:2 Maltě.

Přípravná fotbalová utkání:

Murcía: Finsko - Slovensko 0:2 (0:1)

Branky: 38. Duda, 72. Jirka.

Kodaň: Dánsko - Srbsko 3:0 (1:0)

Branky: 15. Mähle, 53. Lindström, 57. Eriksen.

Curych: Švýcarsko - Kosovo 1:1 (0:0)

Branky: 61. Lotomba - 52. Rashica.

Tirana: Albánie - Gruzie 0:0

Manáma: Bahrajn - Bělorusko 0:1 (0:1)

Branka. 45.+1 Solovej.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články