Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kadeřábek překonal Pavlenku a spasil Hoffenheim, Dortmund i Bayern vyhrály

Český souboj v Bundeslize si jednoznačně podmanil Pavel Kadeřábek. V utkání 2. kola mezi Hoffenheimem a Brémami totiž v 87. minutě překonal brankáře Jiřího Pavlenku a rozhodl o triumfu domácích 3:2. Prvního vítězství se dočkal obhájce titulu Bayern, který díky hattricku Roberta Lewandowského uspěl 3:0 na hřišti Schalke. Uspěli i hráči Dortmundu, kteří prohrávali v Kolíně nad Rýnem více než hodinu, ale třemi trefami v závěrečné dvacetiminutovce převážili skóre na svou stranu a vyhráli 3:1. Potenciální budoucí zaměstnavatel Patrika Schicka Lipsko přehrálo 2:1 Franfurkt.

Pavel Kadeřábek (vlevo) slaví se spoluhráči z Hoffenheimu gól
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jan Huebner,via www.imago-images.de

Kadeřábek si sedmý gól mezi německou elitou připsal těsně před závěrečným hvizdem po rohovém kopu, Pavlenka se za jeho přesnou hlavičkou pouze ohlédl. Sedmadvacetiletý obránce využil početní výhodu, ve které domácí hráli od 77. minuty poté, co byl po dvou žlutých kartách během osmi minut vyloučen Johannes Eggestein.

V prvním poločase poslal Brémy do vedení Niclas Füllkrug, za Hoffenheim po přestávce skóre otočili Ermin Bičakčič a Ihlas Bebou, ale Werderu se následně i v oslabení podařilo vyrovnat, když se čtyři minuty po Eggesteinově vyloučení prosadil Juja Osako. Brémy tak i ve druhém utkání v nové sezoně třikrát inkasovaly a jsou bez bodu.

Jen o bod lépe je na tom Augsburg, jenž remizoval 1:1 s nováčkem Unionem Berlín. Brankáře domácích Tomáše Koubka překonal v 80. minutě Sebastian Andersson a hosté nerozhodný výsledek udrželi, přestože posledních sedm minut hráli v deseti. Druhý český reprezentant v Augsburgu stoper Marek Suchý zůstal pouze na lavičce.

Polský kanonýr Bayernu Lewandowski se v úvodních dvou kolech trefil pětkrát, když navázal na dva góly z úvodní remízy 2:2 s Herthou Berlín. V bundeslize zaznamenal devátý hattrick, víc jich dalo jen pět hráčů.

Dortmund měl v Kolíně namále, ale roli favorita zvládl

Nováčka německé ligy dostal ve 29. minutě do vedení trestuhodně osamocený Dominick Drexler, k němuž po rohu doputoval míč přes celé malé vápno. Borussia se snažila odpovědět, ale Alcácerovu i Reusovu šanci zneškodnil brankář Horn.

Fotbalisté Dortmundu slaví gól v Kolíně nad Rýnem
zdroj: AP autor: Martin Meissner

Vyrovnat se podařilo až v 70. minutě Jadonu Sanchovi střelou uvnitř pokutového území a střídající Maročan Ašraf Hakimí čtvrt hodiny nato hlavou rozhodl. V nastavení ještě po rychlém protiútoku pojistil vítězství Dortmundu kanonýr Paco Alcácer.

Kolín, který do soutěže vstoupil porážkou 1:2 ve Wolfsburgu, nezískal bod ani napodruhé. Úřadující vicemistr naopak navázal na jednoznačné vítězství 5:1 nad Augsburgem.

Werner má prý posílit Bayern, ale podepsal novou smlouvu v Lipsku

Lipsko si poradilo 2:1 s Frankfurtem. Jednou brankou se na výhře domácích podílel Timo Werner, který měl podle médií namířeno do mistrovského Bayernu Mnichov, ale Lipsko v den zápasu informovalo, že s útočníkem podepsalo novou smlouvu.

Werner, který se po vleklém jednání upsal klubu do léta 2023, se prosadil v desáté minutě a navázal na gól z úvodního kola, v němž přispěl k triumfu 4:0 nad Unionem Berlín. Na 2:0 zvýšil v 80. minutě Yussuf Poulsen a i když minutu před koncem snížil Goncalo Paciencia, Lipsko těsné vedení udrželo.

Je nám líto, video expirovalo.
Hertha doma kousala drtivou porážku s Wolfsburgem

Německá fotbalová liga - 2. kolo:

Kolín nad Rýnem - Dortmund 1:3 (29. Drexler - 70. Sancho, 86. Hakimí, 90.+4 Alcácer), Augsburg - Union Berlín 1:1 (60. Vargas - 80. Polter), Düsseldorf - Leverkusen 1:3 (82. Morales - 6. vlastní Baker, 33. Aranguiz, 39. Bellarabi), Hoffenheim - Brémy 3:2 (54. Bičakčič, 59. Bebou, 87. Kadeřábek - 42. Füllkrug, 81. Osako), Mohuč - Mönchengladbach 1:3 (18. Quaison - 72. a 78. Plea, 31. Lainer), Paderborn - Freiburg 1:3 (3. Mamba - 21. Waldschmidt z pen., 40. Petersen, 90. Kwon Čchang-hun), Lipsko - Eintracht Frankfurt 2:1 (10. Werner, 80. Poulsen - 90. Paciencia),

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články