Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Devatenáctka porazila Švédsko, ale na ME postoupila s lepším skóre Francie

Výhra nestačila. Fotbaloví reprezentanti do 19 let porazili v kvalifikaci mistrovství Evropy Švédsko 3:1, ale šampionát na Slovensku bude bez nich. Svěřenci trenéra Davida Holoubka totiž skončili ve skupině o skóre druzí za Francií, která porazila 2:1 Bosnu a Hercegovinu, a postoupil jen vítěz.

Čeští fotbalisté do 19 let se radují z gólu
zdroj: twitter.com/Česká fotbalová reprezentace ‏

Švédové skončili v tabulce bez bodu poslední. A mezi zbývajícími třemi celky se šesti body rozhodovalo skóre. Bosna měla k postupu blízko, protože nad Francií vedla ještě v 83. minutě 1:0, ale pak dostala rychlé dva góly.

České mladíky v Saint-Paul-lés-Dax poslal do vedení ve 39. minutě Jurásek. Ještě před přestávkou vyrovnal Swedberg, ale po změně stran rozhodl dvěma góly Alijagič.

"Na začátku utkání jsme se pomaleji dostávali do tempa, ale nakonec jsme šli zaslouženě do vedení 1:0. Soupeř po ojedinělé akci před přestávkou vyrovnal. Druhý poločas jsme zvládli velmi dobře, byli jsme lepším týmem a zaslouženě vyhráli," řekl kouč Holoubek webu Fotbalové asociace ČR.

Favorizovaným Francouzům, kteří měli stejně jako Česko a Bosna šest bodů, zajistilo účast na závěrečném turnaji nejlepší skóre 7:2. Holoubkovo mužstvo mělo o tři vstřelené branky méně.

Elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let:

Švédsko - Česko 1:3 (1:1)
Branky: 41. Swedberg - 66. a 87. Alijagič, 39. Jurásek.

Sestava ČR: Kinský - Hadaš (69. Černák), Vydra, Večerka, Uriča - Jurásek (77. Kutík), Stránský (69. Vecheta), Kohoutek, Ambros (89. Drozd), Šíp (69. Višinský) - Alijagič. Trenér: Holoubek.

Bosna a Hercegovina - Francie 1:2 (0:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články