Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Coufal: Portugalci mají asi ještě zajímavější jména než Španělé, nejen Ronalda

Po úspěšném vstupu české reprezentace do skupiny A2 Ligy národů se Vladimír Coufal těší na další utkání v Portugalsku, které bude přímým soubojem o první místo v tabulce. Nadcházející soupeř má podle něj z pohledu jmen ještě zvučnější mužstvo než Španělé, s nimiž národní tým v neděli remizoval 2:2. Obránce West Hamu varoval, že si Češi musí dávat pozor nejen na pětinásobného držitele Zlatého míče Cristiana Ronalda, ale i na další portugalská esa. Přímý přenos duelu Portugalsko - Česko sledujte ve čtvrtek od 20:15 na ČT sport a ČT sport Plus.

Ronaldo se prosadil už v posledních dvou vzájemných zápasech na mistrovství Evropy v letech 2008 a 2012, kde Portugalci nad českým výběrem zvítězili. Sedmatřicetiletý útočník Manchesteru United zaznamenal za národní tým už 117 branek včetně dvou gólů při nedělní výhře 4:0 nad Švýcarskem a je nejlepším kanonýrem v historii reprezentací.

"Určitě je to jedna z největších (fotbalových) hrozeb na světě za posledních 15 let. Ale nesmíme zapomínat ani na další hráče včetně Dioga Joty, který dal v uplynulé sezoně přes 20 gólů za Liverpool," řekl Coufal.

Devětadvacetiletý bek se s některými Portugalci potkává v anglické lize. "Je tam fantastický Bruno Fernandes, Bernardo Silva. Mají kádr nabitý hvězdami Premier League, které hrají v těch nejlepších klubech. Možná z pohledu jmen to mají ještě zajímavější než Španělé, takže to je co říct." 

Češi zvládli vstup do třetího ročníku Ligy národů možná až nad očekávání dobře. Ve čtvrtek nejprve porazili Švýcarsko 2:1 a poté v neděli rovněž v pražském Edenu uhráli cennou remízu se Španělskem. O vítězství navíc přišli až v 90. minutě.

"Bod proti Španělsku je skvělý, ale v mých očích pořád převládá trochu zklamání, protože kdy jindy je budeme mít zase takhle na lopatě? Dostali jsme oba góly v závěru poločasů, to by se nám nemělo stávat. I se Švýcarskem jsme dostali gól ke konci půle, takže na tom musíme trochu zapracovat," poznamenal Coufal.

"Nálada je tady vždy dobrá. Samozřejmě, pokud bychom dvakrát prohráli, tak by to bylo o něčem jiném. Ale nálada je tu vždy dobrá a výsledky to nyní ještě umocnily. Těšíme se na další dva zápasy." 

Po duelu v Portugalsku zakončí reprezentace červnový program nedělní odvetou ve Španělsku. "Způsob hry z domácích utkání bude určitě správnou cestou na zápas v Málaze. Nevíme, jak s Portugalskem, uvidíme, jaký způsob hry tam trenéři zvolí. Se Švýcarskem jsme hráli dobře, aktivně jsme napadali, byli jsme přímočaří, rychlí. Se Španělskem bych si dovedl představit, že hlavně v prvním poločase jsme mohli vyrážet víc dopředu. Ale na druhou stranu oni mají tak obrovskou kvalitu, že vás zatlačí," konstatoval Coufal.

Má radost z toho, v jaké formě hraje útočník Lokomotivu Moskva Jan Kuchta, který skóroval v obou zápasech a dělí se o vedení v čele střelecké tabulky Ligy národů. "Fantastické. Je takový pracant a teď ho ten pozitivní přístup, který do hry dává, odměňuje brankami. Je nesmírně platný pro tým. Klobouk dolů před ním, jak se s tím popasoval vzhledem k nelehké situaci, kterou zažíval v klubu. Asi ho to žene dopředu, aby si vystřílel něco jiného," mínil Coufal.

Ocenil i výkony brankáře Tomáše Vaclíka. "On si postavil zeď do brány a teď machruje, že tam nic neprojde," smál se Coufal. "Je to skvělý gólman. Prošel skvělými kluby, vyhrál hodně titulů, Evropskou ligu. To mluví samo za sebe. V nároďáku je dlouho, je tu takový mentor pro mladší gólmany a kluky. Ohromně pohodový a skvělý kluk. Když my uděláme chybu vzadu, on je poslední instance, která to většinou napraví," zakončil Coufal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články