Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Conteho tým neuspěl, kouč přesto tvrdí: Tohle je Inter, který chci vidět

Inter Milán je venku z Itaského poháru, po semifinálovém neúspěchu s Neapolí však trenér Antonio Conte své svěřence spíše chválil. Podle úspěšného kouče hrál Inter velmi dobře a Conte cítí z výkonu hráčů radost.

Antonio Conte
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Fabio Sasso

Conteho však alespoň potěšilo, že viděl takový Inter, jaký si přeje. "Tohle je Inter, který chci vidět, protože jsme byli agresivní, Neapol jsme do ničeho nepustili a opakovaně je zachránil gólman. Taková jsou fakta. Drželi jsme 61 procent času míč a měli jsme mnohem více střel na branku," uvedl. 

"Neapol je ve finále, smekáme před ní klobouk, ale musím rozebrat výkon a ne jen výsledek. Mám velkou radost, co můj tým předvedl, a cítím, že jsme si zasloužili za ty dva zápasy postoupit," uvedl padesátiletý Ital.

Ocenil neapolského brankáře Davida Ospinu, jenž se v odvetě blýskl několika bravurními zákroky. "Vidím sklenici poloplnou. Podíval jsem se na statistiky, vytvořili jsme si spoustu šancí a pravděpodobně jsme mohli být v zakončení přesnější, ale Ospina několikrát senzačně zasáhl. To bylo rozhodující," prohlásil rodák z Lecce.

Je nám líto, video expirovalo.
Neapol přešla přes Inter do finále Italského poháru

Inter díky Christianu Eriksenovi smazal manko z prvního duelu už ve druhé minutě, jenže v 41. minutě po rychlém přenesení hry srovnal Dries Mertens.

"Je nepříjemné inkasovat takový gól. Byla to naivní chyba, které jsme se mohli vyhnout. Jinak jsme ale v utkání dominovali a náš výkon je dobrým znamením do budoucna," konstatoval někdejší hráč a později kouč Juventusu. Vedle "Staré dámy" vedl Conte také italskou reprezentaci nebo Chelsea. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články