Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Co bude, až jednou skončím v City? Chtěl bych zažít reprezentační turnaj, zasnil se Guardiola

Pep Guardiola se v rozhovoru pro španělská média pokusil představit svou budoucnost, kterou po roce 2023 a vypršení smlouvy u Manchesteru City vidí v reprezentačním fotbale. Španělského trenéra by lákalo zkusit výzvu v podobě například mistrovství světa.

"Příští krok bude národní tým, pokud tu bude ta možnost," řekl Guardiola, jenž vloni v listopadu prodloužil v City smlouvu o dva roky do konce sezony 2022/23.

"Po sedmi letech v tomto klubu si, myslím, dopřeju přestávku. Po tak dlouhém angažmá na jednom místě si budu potřebovat odpočinout a taky se zastavit, abych zhodnotil, čeho jsem dosáhl, a zkusil se poučit z práce jiných trenérů," uvedl.

Pak by padesátiletý kouč rád posunul svou kariéru o další stupeň. "Pokud se během této pauzy objeví šance trénovat národní tým, myslím, že by se mi to líbilo. Rád bych vedl tým na mistrovství Evropy, Copa América nebo na mistrovství světa. To bych chtěl zažít," dodal.

Bývalý španělský záložník získal s Manchesterem City tři ligové tituly, stejně jako předtím na lavičce Bayernu Mnichov a Barcelony. Se španělským klubem vyhrál jako trenér i dvakrát Ligu mistrů. Jako hráč v Barceloně získal v minulosti šest ligových titulů a v roce 1992 trofej v PMEZ.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články