Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chtěl bych zanechat odkaz, přeje si Beckham. Jeho Miami odehraje v neděli první zápas

V roce 2013 si usmyslel, že si založí vlastní klub. Domníval se, že to bude trvat maximálně dva roky. V neděli se David Beckham po dlouhých sedmi letech dočká prvního utkání. Jeho Inter Miami se jako nováček zámořské Major League Soccer představí proti Los Angeles FC.

"Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že se nám to nepovede," řekl před startem sezony novinářům Beckham. "Čekal jsem, že to nebude snadné, ale nečekal jsem, že to bude až tak náročné. Když jsme úmysl založit klub před sedmi lety oznámili, myslel jsem si, že to bude trvat rok, dva," přidal.

"Ale zase jsem díky tomu zjistil, že jsem mnohem víc důsledný, než jsem si o sobě myslel, a že jsem ještě víc tvrdohlavý, než si myslí moje žena," přidal Beckham, který v MLS působil v letech 2007 až 2012 jako hráč v barvách Los Angeles Galaxy. S klubem získal dva tituly, ale především pomohl soutěži dostat se na výsluní.

"Bez Davida by Major League Soccer velmi pravděpodobně nebyla takovou soutěží, jakou je dnes," přidal na dnešní tiskové konferenci komisionář MLS Don Garber.

Oficiální logo nového týmu MLS Club Internacional de Futbol Miami
zdroj: AP autor: Wilfredo Lee

Od jeho působení v Los Angeles si vedení MLS slibovalo mimo jiné i to, že Beckham jako globální ikona přitáhne k soutěži fanoušky i sponzory. Mimo jiné i proto měl už tehdy ve smlouvě možnost koupit práva na založení nového klubu za sníženou cenu 25 milionů dolarů.

Beckham s partnery se nakonec rozhodl pro založení klubu v Miami, kde už v letech 1998 až 2001 působil celek Miami Fusion. Nový klub bude zatím hrát na stadionu pro 18 tisíc lidí ve Fort Lauderdale, ale v nejbližší době by měla začít výstavba nové arény ve Freedom Parku v Miami.

Čtyřiačtyřicetiletý Beckham před příchodem do zámoří působil v Manchesteru United, se kterým získal šest anglických titulů a v roce 1999 vyhrál Ligu mistrů. Další tituly přidal ve španělské lize s Realem Madrid a ve Francii s Paris St. Germain. Za sebou má také dvě krátká angažmá v AC Milán.

S fotbalem Beckham skončil v roce 2013 a nyní někdejší vyhlášený exekutor standardních situací doufá, že jeho funkcionářská kariéra bude stejně úspěšná jako ta hráčská. "Chtěl bych po sobě zanechat nějaký odkaz. Chtěl bych, aby se moje děti za dvacet mohly podívat zpět a říct si: Tenhle klub vybudoval náš táta," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články