Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hanckova penalta poslala Spartu přes Baník do pohárového čtvrtfinále

Souboj Sparty a ostravského Baníku vyzněl lépe pro Pražany, které v závěru utkání zachránila penalta proměněná Dávidem Hanckem. Sparta je tak šestým čtvrtfinalistou domácího poháru MOL Cupu a v další fázi může narazit na Olomouc, Liberec, Teplice, Plzeň a Slavii.

Dávid Hancko
zdroj: ČTK

"Jednoznačně úleva a skvělý pocit z postupu. Víme určitě, že výkon nebyl takový, jaký bychom si představovali. Je dobré, že jsme to vzadu zvládli na nulu a dali gól, to je to nejdůležitější," řekl Hancko v rozhovoru pro ČT sport.

Na penaltách se prý snaží jako stoper pracovat. "Trénuju to a jsem za to rád," dodal.

"Ostrava nám to vůbec neulehčovala, hrála velmi dobře. Byli jsme pomalejší, pod balonem, ale takové pasáže v zápasech bývají a my to zvládli, že jsme to překonali," uvedl Hancko.

"Tohle jsou zápasy... Je to zápas, jestli postoupíte, nebo ne. Každá chyba se tu trestá. Do šancí jsme se nedostávali, snad kromě Adama Hložka, který šel sám na gólmana a neproměnil," řekl trenér Sparty Pavel Vrba.

"Zápas byl vyrovnaný, možná by tomu víc slušela remíza, ale postupujeme. Jsem radši, že se hrálo jen devadesát minut. Přiznávám, že ten zápas byl strašně těžký, Baník hrál dobře a důrazně," doplnil Vrba.

Duel se měl původně odehrát před dvěma týdny, kvůli koronaviru v týmu Sparty a karanténě ale byl odložen. V domácí brance nastoupil Heča, který si v prvním poločase poradil s pokusy Kaloče a Tetoura. Na opačné straně skončila Wiesnerova tečovaná střela na boční síti.

Sparta si největší šanci vypracovala až v 67. minutě, Hložek ale zblízka Laštůvku nepřekonal. V 88. minutě Kaloč ve vápně stáhl Ladislava Krejčího mladšího a rozhodčí Julínek odpískal pokutový kop. Kaločovi navíc udělil druhou žlutou kartu. Odpovědnost vzal na sebe Hancko, který skóroval i přesto, že Laštůvka vystihl směr jeho střely.

Letenští vyhráli pod trenérem Pavlem Vrbou, který dříve působil v Baníku jako hráč i kouč, také pátý soutěžní zápas.

Mezi osm nejlepších už postoupily Slavia, Olomouc, Teplice, Plzeň a loňský finalista Liberec. O zbylých dvou čtvrtfinalistech se rozhodne během reprezentační pauzy, kdy se utkají Mladá Boleslav se Slováckem a druholigová Vlašim s Jabloncem.

Sparta Praha - Baník Ostrava 1:0 (0:0)

Branka: 89. Hancko z pen. Rozhodčí: Julínek - Hrabovský, Podaný. ČK: 88. Kaloč (Ostrava).

Sparta: Heča - Wiesner, Čelůstka, Hancko, Hanousek - Plavšič, Pavelka (87. Trávník), Ladislav Krejčí II, Dočkal (75. Karabec), Hložek - Kozák (66. Sáček). Trenér: Vrba

Ostrava: Laštůvka - Sanneh (84. Juroška), Svozil, Stronati, Fleišman - Ndefe, Jánoš, Tetour, Kaloč, De Azevedo (78. Holzer) - Zajíc (66. Šašinka). Trenér: Daněk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články