Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slavia outsidera nešetřila, Karlovy Vary dostaly v poháru deset gólů

David a Goliáš se střetli o čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu a Goliáš tentokrát nedal Davidovi šanci. Slavia nastřílela soupeři ze třetí nejvyšší soutěže deset gólů a její jmenovkyně z Karlových Varů jim dala tři. Nejvíce gólů vítězů, kteří nastoupili v silně pozměněné sestavě, než která hraje v lize, nastřílel Stanislav Tecl, jenž se trefil čtyřikrát. 

Slavia - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Český šampion a lídr ligové tabulky šetřil hráče základní sestavy. Slavia od úvodu nasadila i dva mladé debutanty Riga s Višinským, který si připsal dvě branky stejně jako Lingr. Nejvíce se dařilo Teclovi, jenž zkompletoval hattrick už během prvního poločasu.

Karlovarští, kteří mají v názvu rovněž Slavia a používají červenobílé logo s hvězdou, nehráli od přerušení amatérských soutěží kvůli koronaviru třetiligový zápas od 10. října. Jen v únoru vyřadili v poháru ligovou Opavu bez hráčů základní sestavy. V Edenu Západočeši přesto dokázali dát tři góly. Poslední slovo ale měl Tecl a slávisté poprvé od pohárové výhry 13:1 nad Kompresory Praha v létě 1993 dali v soutěžním duelu 10 branek.

"Jsme spokojeni s přístupem. Zápasy se soupeři z nižších soutěží jsou ošemetné, ale vstoupili jsme do utkání dobře. Prvotní cíl byl postup. Chtěli jsme to odehrát kvalitně, což se povedlo. Do ofenzivy tam byly dobré věci, pomohli nám i mladí kluci z béčka. Inkasovali jsme už za rozhodnutého stavu, nějaké fatální chyby to nebyly," řekl v nahrávce pro média asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl.

Slavia Praha - Karlovy Vary 10:3 (6:1)

Branky: 34., 38., 45.+1 a 86. Tecl, 26. a 50. Lingr, 24. a 58. Višinský, 3. Traoré z pen., 65. vlastní Brabec - 42. vlastní Masopust, 53. Tůma, 84. Fencl. Rozhodčí: Petřík - Váňa, Hurych.

Sestava Slavie: Stejskal - Masopust, Kúdela (70. Zima), Kačaraba, Oscar (70. Nikl) - Traoré (70. Samek) - Lingr, Beran (31. Ševčík), Rigo (55. Hilál), Višinský - Tecl. Trenér: Trpišovský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články