Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Po Pardubicích jsme se chytli za rypák. V první půli jsme měli dát dvě branky, litoval Staněk

V jiných zápasech se zapotil mezi třemi tyčemi mnohem víc. Přitom paradoxně musel čelit útočné síle favorizované Slavie. I tak Jindřich Staněk jeden míč ze sítě vytáhnout musel a právě tahle trefa rozhodla o tom, že trofej pro vítěze poháru nezůstane v Plzni. Brankář Viktorie byl alespoň rád za zlepšený výkon oproti předchozím duelům. Výrazně ho však mrzely šance z prvního poločasu, které v jeho očích mohly přinést triumf Západočechům.

Slavia Praha - vítěz poháru 2020/21
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Byl to zlepšený výkon, je to finálové utkání. V Ďolíčku jsme to s Pardubicemi úplně pos..., každý jsme se chytli za rypák a řekli si, že dneska pojedeme na 150 procent, a myslím, že to tam bylo," řekl Staněk v klubové nahrávce pro média.

"Jedině smůla, že to zase nevyšlo. Nevím, jestli nemáme kvalitu na to, dát gól. Měli jsme jednoznačně v prvním poločase vstřelit jeden až dva góly a mohlo být všechno jinak," doplnil rodák ze Strakonic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále poháru Plzeň - Slavia Praha

Zřejmě největší domácí šanci už v 10. minutě zahodil Šimon Falta, který tváří v tvář nepropálil hostujícího brankáře Ondřeje Koláře. "Kdybych dal gól, je to úplně jiné, ale bohužel se to nepodařilo," uvedl osmadvacetiletý krajní záložník či bek.

Finále MOL Cupu krátce po změně stran ovlivnilo vyloučení plzeňského obránce Milana Havla po druhé žluté kartě. Slavia využila přesilovku v 73. minutě, kdy se prosadil střídající Abdallah Sima.

"To nemůžeme vzdávat, tyhle situace se stávají. My měli možná ještě víc k sobě, víc na sebe mluvit. Nevím... Dostali jsme gól, takže všechno špatně. Kdybychom to uhráli na 0:0, třeba by nám tam pak něco spadlo. Zase dostaneme červenou kartu. Nevím, jestli byla, nechci tady říkat nějakou kravinu, že nebyla," prohlásil Staněk.

Jeho spoluhráč Falta s druhou žlutou kartou pro Havla za faul na Simona Deliho nesouhlasil. "Z mého pohledu to bylo dost přísné. Viděl jsem, že první hrál balon, ale rozhodčí to posoudil takhle. Bohužel pro nás," konstatoval odchovanec Olomouce.

Plzeňští nevyužili možnost si pohárovým triumfem zajistit postup do kvalifikace Evropské ligy a ve zbytku ligové sezony budou reálně bojovat o udržení pátého místa tabulky, které znamená účast alespoň v předkolech nově vzniklé Evropské konferenční ligy.

"Musíme prostě dva zápasy (s Ostravou a Opavou) hrábnout, nic jiného nám nezbývá," upozornil Staněk. "Pokud do toho dáme to, co dneska, a budeme hrát stejně jako proti Slavii, tak věřím, že zbývající zápasy zvládneme," dodal Falta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články