Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Ostrava si v domácím poháru střihne duel s Lanžhotem. Nesmíme to podcenit, varuje Fleišman

Po jednoznačném vítězství nad Slováckem v rámci nejvyšší soutěže čeká Baník Ostrava vstup do Českého poháru. Ve 2. kole se představí na stadionu vedoucího celku Divize D Lanžhotu. Přímý přenos utkání sledujte od 16:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jiří Fleišman v dresu Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Slezané deklasovali v předchozím soutěžním utkání Slovácko 3:0 a ideálně zareagovali na porážku 0:2 z Letné. Síť rozjetého soupeře z Uherského Hradiště rozvlnili Dyjan Carlos de Azevedo, Jiří Fleišman a třetí gól jim daroval hostující stoper Stanislav Hofmann. 

I proto sídlí fotbalisté Baníku na čtvrtém místě v prvoligové tabulce, ale před divizním sokem se mají na pozoru. "Musíme k tomu přistoupit zodpovědně. Víme, jaké jsou pohárové zápasy. Lanžhot je aktuálně v laufu, daří se jim a doma na nás půjdou neskutečně nahecovaní. Nesmíme to podcenit," řekl obránce Jiří Fleišman.

Jihomoravský soupeř prožívá vskutku impozantní start do čtvrté nejvyšší soutěže. Po třech kolech má na kontě maximální počet bodů při skóre 16:1 a v úvodním vystoupení v MOL Cupu vyřadil v polovině srpna třetiligové Znojmo. 

Opava se pokusí zastavit sérii nezdarů v Olešnici u Bouzova

Většinu z dalších osmi týmů nejvyšší soutěže, které zahájí účinkování v poháru ve středu, čekají protivníci z třetí ligy. Příbram pojede do Chlumce nad Cidlinou, Teplice hrají v Písku, nováček z Českých Budějovic se představí v Ústí nad Orlicí, Bohemians 1905 v Zápech, Zlín nastoupí v Uničově a Karviná má před sebou lokální derby s Frýdkem-Místkem.

Liberecký Slovan se bude snažit potvrdit roli favorita v divizních Mariánských Lázních a na papírově nejsnazšího soupeře narazí Opava. Slezský FC zamíří do Olešnice u Bouzova z olomoucké I.A třídy a bude chtít ukončit šňůru pěti porážek v řadě. 

Program 2. kola MOL Cupu:

Středa 28. srpna:

17:00 Táborsko - Varnsdorf, Motorlet - Vyšehrad, Přepeře - Chrudim, Mariánské Lázně - Liberec, Velvary - Žižkov, Chlumec nad Cidlinou - Příbram, Vltavín - Vlašim, Ústí nad Orlicí - České Budějovice, Písek - Teplice, Zápy - Bohemians 1905, Domažlice - Ústí nad Labem, Králův Dvůr - Dukla Praha, Lanžhot - Baník Ostrava, Petřkovice - Zbrojovka Brno, Frýdek-Místek - Karviná, Uničov - Zlín, Olešnice u Bouzova - Opava, Ždírec nad Doubravou - Líšeň.
17:30 Štěchovice - Sokolov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články