Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čech si po konci v Chelsea užívá chvíle s rodinou. Pracovní pauza je daná, vysvětlil

Po konci angažmá v roli poradce sportovního a technického úseku v Chelsea nemá legendární fotbalový brankář Petr Čech žádnou aktuální pracovní nabídku. Informoval o tom během návštěvy 17. ročníku své fotbalové školy v Nymburku.

Petr Čech
zdroj: REUTERS

"V tuto chvíli opravdu není nic aktuálního. Koneckonců smlouva ukončující mé angažmá v Chelsea mi na určitou dobu neumožňuje pracovat ve fotbalovém prostředí, takže v tomto kontextu je pauza daná," uvedl Čech prostřednictvím agentury Sport Invest, která ho zastupuje.

Čtyřicetiletý Čech se do managementu Chelsea, kde jako hráč získal během jedenácti let 13 trofejí včetně čtyř anglických titulů a triumfů v Lize mistrů či Evropské lize, přesunul krátce po ukončení profesionální kariéry v Arsenalu. Po převzetí Chelsea konsorciem amerického investora Todda Boehlyho se plzeňský rodák rozhodl odstoupit.

"Aktuálně se těším na možnost věnovat se více koníčkům, rodině a možná i cestování. Na druhou stranu se znám a je jen otázkou času, kdy mi pracovní výzvy začnou chybět. V klidu se porozhlédnu a uvidíme, jaké možnosti se přede mnou otevřou," uvedl Čech.

Brankář se 124 reprezentačními starty bude pozorně sledovat začátek anglické ligy, ve které doufá ve vyrovnanější souboj o titul, i české nejvyšší soutěže. "Dá se očekávat pokračující hegemonie silné trojice. Sparta má nového trenéra, přebudovává a silně posiluje, množství nových tváří je také v Plzni a Slavii. Tipnul bych si, že se letos všechny tři týmy budou držet pospolu až do závěru sezony," dodal plzeňský rodák a bývalý gólman Sparty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články