Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Být před Arsenalem je málo, řekl Mourinho. V neoblíbené Evropské lize by rád hattrick

Výhra nad Arsenalem a posun v tabulce anglické ligy právě před městského rivala mu udělaly radost. O tom žádná. Kouč Tottenhamu José Mourinho ale zároveň přiznal, že přehnaná euforie není na místě. Cíle Spurs by dle něj měly být vyšší než jen přeskočit Gunners. Úspěšný portugalský kouč by se rovněž rád s týmem probojoval do Evropské ligy, kterou sice nemá příliš oblíbenou, ale za třetí celkové vítězství by se nezlobil.

José Mourinho
zdroj: ČTK/PA/ autor: Michael Regan

Tottenham v nedělním ligovém derby zdolal Arsenal 2:1 a tři kola před koncem se posunul na osmé místo dva body před svého velkého soupeře. Spurs tak mají dobrou šanci počtvrté za sebou skončit v konečné tabulce nad "Kanonýry", Mourinhovi to ale nestačí.

"Nemůžu se na to dívat jen jako fanoušek a být šťastný za to, že budeme nad Arsenalem. Musím mít větší ambice," uvedl dvojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Jedním z cílů pro zbytek sezony by pro Tottenham měl být posun minimálně na sedmou pozici, jež by mu zajistila účast v Evropské lize. Tu už Mourinho vyhrál během svých angažmá v Portu a Manchesteru United.

"Není to soutěž, kterou bych miloval nebo ji nějak zvlášť rád hrál, ale když nemůžete být v Lize mistrů, tak tu máte Evropskou ligu. Zatím jsem ji hrál během kariéry jen dvakrát a pokaždé jsem v ní zvítězil. Nebylo by špatné dokázat to i potřetí," řekl sedmapadesátiletý Mourinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články