Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Byl jsem rozčarován. První poločas devalvoval výsledek s Anglií, přiznal Šilhavý

Po kvalifikačním vítězství nad Anglií chválil, o pár dnů později káral. Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý musel vzhledem k průběhu prvního poločasu přípravného utkání se Severním Irskem zvednout hlas. Jeho svěřenci následně dokázali hrozivé skóre 0:3 alespoň zmírnit. Faktu, že hned na deseti místech změnil základní sestavu, však nelituje.

Trenér Jaroslav Šilhavý měl v utkání se Severním Irskem o čem přemýšlet
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Byl jsem hodně rozčarován, protože první půle byla devalvací výkonu s Anglií. Nicméně bych neřekl, že kluci nechtěli hrát, bojovat nebo běhat. Spíš jsem z nich cítil obavu, málo herní odvahy a pohybu. Nikdo to nechtěl vzít na sebe. Z toho jsem byl zklamaný," řekl Šilhavý.

"V poločase jsem musel trochu zvednout hlas. Důležité bylo i to, že se jednalo o přípravný zápas a že jsme mohli střídat šest hráčů. Udělali jsme změny a vyplatilo se to. Druhý poločas ukázal cestu. První byl hodně špatný, takhle bychom určitě hrát nechtěli," dodal.

Ze základní sestavy po vítězství 2:1 nad Anglií postavil od úvodu jen Alexe Krále. "Nelitovali jsme toho. Určitě jsme si nepředstavovali, že budeme po poločase prohrávat 0:3, to je jednoznačné. Ale informace, které se nám dostaly, jsou pro nás důležité do dalších utkání a srazů. V příští nominaci se rozhodneme, kdo a jak uspěl či neuspěl, s kým počítat," konstatoval Šilhavý.

"Za měsíc nás čeká zápas o život. Tam musíme mít jasno, s kým do něj půjdeme," dodal trenér, jehož svěřence čekají v listopadu poslední dvě střetnutí evropské kvalifikace proti Kosovu a v Bulharsku.

Fotbalisté Severního Irska se radují z gólu na Letné
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na nynějším srazu ho potěšil nováček Zdeněk Ondrášek, jenž nejprve s Anglií vstřelil vítězný gól a včera si připsal asistenci. "Jsme rádi. Tyhle hráče i publikum miluje. Je vidět, že mu to není jedno, vždy jde do boje. Takový typ útočníka je nepříjemný pro každého obránce."

Pro listopadové vyvrcholení kvalifikace nepředpokládá výrazné změny v nominaci. "Základ bude z této nominace. Někteří hráči měli zdravotní problémy, třeba Hovorka a jiní. Sledujeme třeba Tondu Baráka, začal hrávat. Pořád čekáme, co kluci v Anglii. Víceméně gró bude ze zápasu s Anglií," zakončil kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články