Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Bývalý sparťan Brabec se vrací do české ligy, bude hostovat v Plzni

Návrat do české ligy ano, ne však do mateřské Sparty. Jakub Brabec se dohodl na půlročním hostování s následnou opcí u velkého rivala Letenských v Plzni. Šestadvacetiletý reprezentační stoper patří Genku a původně měl ještě hostovat v tureckém Rizesporu, kde však v zimě přišel o místo v sestavě.

Jakub Brabec ještě v dresu Genku
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Yorick Jansens

Plzeň potřebuje stopera poté, co si v úvodu jara přivodil otřes mozku Lukáš Hejda. K dispozici jsou už jen Luděk Pernica a Roman Hubník, který ale kvůli žlutým kartám nemůže nastoupit do čtvrtečního odvetného utkání Evropské ligy s Dinamem Záhřeb.

Zaskočit za něj budou muset hráči z jiných pozic jako Roman Procházka nebo David Limberský. Brabec s Plzní do Záhřebu neodletěl, neboť soupisky pro první kolo play-off už jsou uzavřené.

Je nám líto, video expirovalo.
Brabec: S Plzní jsme se dohodli za pět minut. Chci se poprat i o reprezentaci

"Vzhledem k současné situaci, kdy máme v obraně několik absencí, bylo pro nás dotažení tohoto transferu jednou z priorit. Jsme rádi, že jsme do našeho kádru získali hráče, který má kvalitu i velké zkušenosti," řekl generální manažer Adolf Šádek.

"Jsem přesvědčený, že jeho adaptace i vzhledem ke zkušenostem nebude dlouho trvat. Pevně doufám, že si vše sedne a bude to výhodné pro všechny zúčastněné a hostování v létě přetavíme v transfer," dodal.

Více o formě Plzně před čtvrteční odvetou play-off Evropské ligy ve Fotbal fokus podcastu:

Čtrnáctinásobný reprezentant Brabec je odchovancem Sparty. V lize nastupoval při hostováních také za Žižkov a Brno. Celkem nasbíral 90 ligových startů.

V létě 2016 zamířil do Genku, kde odehrál za dvě sezony 37 ligových duelů a dalších 11 zápasů v Evropské lize.

Loni v létě odešel do Rizesporu, kde na podzim nastoupil do 17 ligových utkání. V lednu ale přišel o pevné místo v sestavě poté, co klub přivedl dva obránce z portugalské ligy.

Do posledních pěti duelů už nezasáhl. V Turecku se dohodl na ukončení hostování a mohl zamířit do Plzně.

"Byla to taková rychlejší akce. Přiletěl jsem z Turecka, kde se to vše dořešilo. S panem Šádkem jsem se dohodl za pět minut. Plzeň je špičkový klub a každoročně hraje o poháry a o titul. Toho se chci účastnit, chci pomoci Plzni a zasáhnout do co nejvíce utkání, čímž bych se mohl i poprat o reprezentaci," uvedl Brabec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články