Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bohemians udrželi v přípravě stoprocentní bilanci, Dynamo podlehlo Unionu Berlín

Fotbalisté Bohemians 1905 zakončili soustředění v Rakousku výhrou 2:0 nad Lieferingem a během letní přípravy udrželi stoprocentní bilanci. České Budějovice podlehly 0:1 bundesligovému Unionu Berlín, stejným výsledkem uspěla Ostrava nad kyperskou Karmiotissou. Mladá Boleslav přišla v závěru o výhru nad druholigovým Varnsdorfem a doma jen remizovala 1:1. Ligový nováček z Brna zvítězil 1:0 v Kroměříži.

Bohemians v Mondsee proti druholigovému rakouskému Lieferingu skórovali v obou poločasech, prosadili se Puškáč a Květ.

"Klokani" navázali na triumf nad Újpestí (1:0) a znovu neinkasovali. V Rakousku si poradili i se St. Pöltenem a zatím zvládli všech pět přípravných utkání.

"Je to farma Salcburku, takže to byla konfrontace s mladými, talentovanými kluky. Byl to dobrý soupeř, myslím ale, že jsme to zvládli," uvedl obránce Martin Dostál.

První porážku utrpěly České Budějovice, které ve středu překvapivě zdolaly Augsburg. Dalšímu bundesligovému týmu ale v Neukirchenu podlehly po Seguinově trefě z 37. minuty. Dynamo ještě čeká v Rakousku pondělní duel proti týmu Wieczysta Krakov.

"První poločas byl z naší strany slušný, pak nám nevyšel vstup do toho druhého, kdy jsme kazili rozehrávky a nevyhodnocovali dobře situace. Bylo to mužstvo, které vybojovalo evropské poháry, z toho pohledu nám to spoustu věcí ukázalo," řekl asistent trenéra Jan Baránek.

Union obsadil v minulé sezoně páté místo v německé lize a v Evropské konferenční lize narazil i na pražskou Slavii.

Ostrava nastoupila k dalšímu zápasu jen dva dny po utkání proti Celticu u příležitosti oslav 100. výročí založení klubu, kouč Pavel Vrba proto nechal od úvodních minut na lavičce některé opory.

Utkání v polských Kielcích rozhodl ve 14. minutě Marek Jaroň, který jako jediný překonal bývalého gólmana Liberce Knoblocha. V sestavě kyperského celku nechyběli ani obránce Tomáš Čelůstka a záložník Josef Hušbauer.

Mladá Boleslav mohla jít do vedení už po čtvrthodině hry, Ladra ale pokutový kop neproměnil. Ve 39. minutě se prosadil až Pech, v nastavení vyrovnal hlavou po rohovém kopu Richter.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články