Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Betis zametl s Alavésem a upevnil si třetí místo v La Lize, Getafe se vzdaluje sestupovým příčkám

Roli favorita ustáli s grácií. Fotbalisté Betisu Sevilla deklasovali v 21. kole španělské nejvyšší soutěže Alavés 4:0 a upevnili si třetí místo v tabulce. Jejich městští rivalové z FC naopak remizovali ve Valencii 1:1, na vedoucí Real Madrid ztrácejí čtyři body. Betis je o dalších osm bodů zpět. Getafe pak bez Jakuba Jankta porazilo Granadu 4:2 a posunulo se v tabulce s 21 body na šestnácté místo. Český reprezentační záložník zůstal na lavičce náhradníků. 

Radost hráčů Realu Betis
zdroj: ČT/EFE autor: Jose Manuel Vidal

Svěřenci trenéra Pellegriniho rozhodli o triumfu už v prvním poločase, v němž si vypracovali třígólový náskok. První a třetí trefu obstaral Iglesias, druhou branku zaznamenal Canales. Po změně stran stanovil konečné skóre Juanmi.

Hráči FC Sevilla vedli na stadionu Mestalla od 7. minuty po vlastním gólu Diakhabyho. Na konci úvodního dějství však srovnal hlavou Guedes. Domácí sice oslabil v závěru vyloučením Gaya, ale na nerozhodném výsledku se už nic nezměnilo.

Předposlední Cádiz remizoval s barcelonským Espaňolem 2:2 a nezvítězil poosmé za sebou. O skalp soupeře přišel v šesté minutě nastavení, kdy nováčkovi zařídil bod De Tomás. Domácí tým v lize poprvé vedl trenér Sergio, jenž v minulosti v Espaňolu působil jako hráč i kouč.

Vigo naopak vlastní příznivce potěšilo, zdolalo Pamplonu 2:0 a vyhrálo třetí z posledních čtyř kol. O triumfu Celty rozhodli v prvním poločase Mallo a Mina.

Getafe bez Jankta uspělo

Svěřenci trenéra Quiqueho Sáncheze Florese vyhráli potřetí z posledních čtyř duelů a Getafe se vzdálilo sestupovým příčkám na čtyři body. Naopak Granada prohrála po sedmi zápasech a zůstala s 24 body čtrnáctá.

Getafe se v domácím prostředí ujalo vedení už v 10. minutě, kdy se po průniku Arrambariho prosadil Ramírez. Hosté sice vyrovnali o tři minuty později zásluhou Suáreze, na začátku druhé části však vrátil "tmavomodrým" vedení svou sedmou brankou v sezoně Ünal. Po hodině hry se prosadil v domácím dresu také Maksimovič.

Granadu vrátil ještě do hry v 78. minutě druhou brankou v zápase Suárez, Getafe ale uklidnil tři minuty před koncem střídající Mayoral. Čtyřiadvacetiletý útočník, který minulý týden přišel na hostování z AS Řím, se prosadil po třech minutách na hřišti. Getafe tak potvrdilo dobrou formu a bodovalo posedmé z posledních osmi ligových zápasů.

Výsledky 21. kola španělské fotbalové ligy:

Elche - Villarreal 1:0 (78. Boyé), Betis - Alavés 4:0 (11. a 41. Iglesias, 29. Canales, 54. Juanmi), Cádiz - Espaňol 2:2 (55. Negredo, 90.+1 Alejo - 10. Morlanes, 90.+6 De Tomás), Vigo - Pamplona 2:0 (31. Mallo, 39. Mina), Valencia - FC Sevilla 1:1 (44. Guedes - 7. vlastní Diakhaby), Getafe - Granada 4:2 (10. Ramírez, 48. Ünal, 63. Maksimovič, 87. Mayoral - 13. a 78. Suárez).

Utkání Mallorca - San Sebastian bylo odloženo

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články