Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Real nelitoval ani dvou neproměněných penalt, Barcelona vyhrála, Atlético a Betis si zkomplikovaly boj o LM

Real navzdory dvěma nevyužitým penaltám vyhrál 3:1 v Pamploně a vede La Ligu s náskokem 15 bodů před Barcelonou. Ta po dvou soutěžních porážkách vyhrála 1:0 v San Sebastianu. Atlético pouze remizovalo bez branek s Granadou a po další nečekané ztrátě si zkomplikovalo boj o Ligu mistrů. Podobně je na tom Betis Sevilla, který podlehl v 33. kole na svém stadionu 0:1 Elche. Semifinalista "milionářské soutěže" Villarreal si naopak poradil doma 2:0 s Valencií a vrátil se do hry o evropské poháry.

Yannick Carrasco z Atlétika Madrid proti Quinimu z Granady
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Real se ujal vedení ve 12. minutě po gólu Davida Alaby, ale za domácí bleskově srovnal Ante Budimir. Těsně před přestávkou zajistil madridskému celku jednobrankový náskok Marco Asensio. Po přestávce mohl vedení Realu navýšit Karim Benzema, ale ani jednu ze dvou penalt neproměnil. Nejlepšího střelce soutěže v 52. i v 59. minutě vychytal brankář Sergio Herrera.

Francouzský útočník se stal prvním hráčem v historii Realu, který v utkání španělské ligy zahodil dva pokutové kopy. Herrera zlikvidoval dvě penalty v jednom zápase jako první gólman od Sergia Asenja v roce 2018. Pojistku nakonec v nastavení přidal Lucas Vázquez.

Svěřenci trenéra Xaviho minulý týden utrpěli dvě porážky doma na Camp Nou. Nejprve po prohře 2:3 s Frankfurtem vypadla Barcelona z Evropské ligy a pak nečekaně podlehla 0:1 o záchranu bojujícímu Cádizu. Období proher ukončili až ve venkovním duelu. Jediný gól zápasu vstřelil po zmatcích v obraně Realu Sociedad v 11. minutě hlavou kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang, jenž skóroval podeváté v jedenáctém ligovém utkání od únorového příchodu z Arsenalu.

Do historie Barcelony se zapsal třiatřicetiletý kapitán Sergio Busquets. Dnes absolvoval 675. soutěžní duel v dresu Barcy a sesadil z třetího místa svého bývalého spoluhráče Andrése Iniestu. Před ním už jsou pouze dvě legendy Lionel Messi (778) a současný kouč Xavi (767).

Na lavičce Granady si na stadionu úřadujícího mistra odbyl úspěšnou premiéru nový trenér Aitor Karanka. Osmačtyřicetiletý kouč se o záchranu hrajícího týmu ujal teprve před dvěma dny, kdy nahradil odvolaného Rubena Torrecilla.

Atlético ztratilo body ve druhém z posledních tří utkání, když před dvěma týdny podlehlo Mallorce. Od třetí Barcelony a čtvrté Sevilly Atlético dělí jediný bod, Betis Sevilla na páté příčce, která zaručuje pouze účast v Evropské lize, zaostává o čtyři body. Barcelona má navíc k dobru dva zápasy, Sevilla jeden.

Granadě patří 18. místo, které jako poslední znamená sestup. Od příček zajišťujících záchranu dělí andaluský celek jeden bod.

Betis podruhé za sebou neskóroval, na rozdíl od bezbrankové remízy se San Sebastianem ale nebral tentokrát ani bod. Zápas rozhodl ve prospěch třináctého Elche jedinou trefou v 82. minutě střídající Tete Morente. Betis dohrával závěr bez vyloučeného Akouokoua.

Tři body na pohárové příčky ztrácí Villarreal, kterému zařídil druhou výhru za sebou dvougólový Danjuma. Nizozemský útočník se v lize prosadil po dvou měsících a zaokrouhlil svůj dosavadní střelecký účet v La Lize na deset zásahů.

Sevilla vyhrála 3:2 na hřišti předposledního Levante a je druhá v tabulce. Sevillu, která v nedělním šlágru podlehla Realu 2:3, nasměroval za vítězstvím dvěma góly v prvním poločasu Jesús Manuel Corona. Vítěznou branku vstřelil hlavou po rohu Ivana Rakitiče v 82. minutě Jules Koundé.

Krátce předtím domácí kapitán José Luis Morales neproměnil svůj druhý pokutový kop, což po závěrečném hvizdu oplakal. V 87. minutě vstřelil druhý gól Levante Roberto Soldado, na vyrovnání už ale sestupem ohrožení domácí nedosáhli a na záchranu ztrácejí šest bodů.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:

Mallorca - Alavés 2:1 (11. Prats, 45.+4 Muriqi - 73. vlastní Raillo), Betis Sevilla - Elche 0:1 (82. Tete Morente), Villarreal - Valencie 2:0 (10. z pen. a 17. Danjuma), Atlético Madrid - Granada 0:0Pamplona - Real Madrid 1:3 (13. Budimir - 12. Alaba, 45. Asensio, 90.+6 Vázquez)Espaňol Barcelona - Vallecano 0:1 (42. Guardiola), Levante - FC Sevilla 2:3 (22. Morales z pen., 87. Soldado - 14. a 27. Corona, 82. Koundé), Cádiz - Bilbao 2:3 (56. Lucas Pérez, 87. Sobrino - 3. Raúl García, 22. Muniain, 33. Vesga), San Sebastian - FC Barcelona 0:1 (11. Aubameyang).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články