Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Beauguel: Znám své kvality, proč nebýt nejlepším střelcem ligy

Osmadvacetiletý francouzský útočník Jean-David Beauguel zařídil Viktorii v 22. kole první ligy vítězství 1:0 nad Olomoucí. V nejvyšší fotbalové soutěži dal gól potřetí za sebou. Plzeňský fotbalista je se svou formou spokojený, chce se stát nejlepším ligovým střelcem.

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Beauguel v aktuálním ročníku zaznamenal devět branek. Lépe jsou na tom v ligové tabulce kanonýrů jenom slávisté Jan Kuchta s Abdallahem Simou a sparťan Lukáš Juliš, kteří se dosud trefili jedenáctkrát.

"Znám své kvality. Vím, co mohu udělat pro tým, když jsem stoprocentně zdravý. Jsem šťastný a teď chci dokončit sezonu co nejlépe. Proč nebýt nejlepším střelcem ligy? To je moje výzva a udělám, co budu moci. Samozřejmě s pomocí spoluhráčů," řekl Beauguel.

Na podzim byl spíše náhradníkem Zdeňka Ondráška, v poslední době je ofenzivní jedničkou Viktorie. "Cítím se velmi dobře a sebevědomě. Potřeboval jsem prázdniny ve Francii, kde jsem si s rodinou a přáteli odpočinul. Vrátil jsem se a měl motivaci, protože v první části sezony jsem tolik nehrál," uvedl rodák ze Štrasburku.

Proti Olomouci se prosadil v 56. minutě. Po autovém vhazování Šimona Falty se v šestnáctce otočil kolem bránícího krajana Florenta Poulola a tečovanou ranou z úhlu propálil brankáře Aleše Mandouse.

"Asi to byl nějaký střelecký instinkt. Prostě jsem cítil, že mám vystřelit. Dal jsem gól, takže jsem šťastný," řekl Beauguel, který branku oslavil speciálním tanečkem. "Jedni fanoušci z Marseille mě poprosili, abych jim zatancoval, když dám v příštím zápase gól. Tak jsem to udělal pro ně," uvedl s úsměvem bývalý hráč pražské Dukly nebo Zlína.

Na hřišti sváděl souboje s bývalým plzeňským spoluhráčem stoperem Romanem Hubníkem, který tečoval jeho gólovou střelu. "Možná to pro mě byla výhoda, protože ho znám a vím, jak rád hraje. Ale během zápasu jsem se na to nijak nesoustředil," konstatoval Beauguel.

Západočeši vyhráli poslední tři ligová utkání a drží šesté místo v neúplné tabulce. "Myslím, že jsme se zlepšili oproti závěru podzimu. Jsme trpělivější, víme, že šance přijdou, jenom musíme udržet koncentraci. Mohli jsme dnes vstřelit více gólů, ale nejdůležitější jsou tři body. Jsou dobré pro naše sebevědomí před důležitým zápasem se Spartou příští týden," dodal Beauguel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články