Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Bayern zametl s Kolínem, ale těsný náskok v čele Bundesligy drží Lipsko. Kadeřábek asistoval

Senzace byla v Allianz Areně v nedohlednu. Fotbalisté Bayernu deklasovali v 5. bundesligovém kole nováčka z Kolína 4:0 a udrželi neporazitelnost v soutěži. Lipsko ovšem podobně přesvědčivě vyhrálo v Brémách (3:0) a vede o dva body. Borussia Dortmund naopak ztratila, když remizovala na hřišti Frankfurtu 2:2. Pavel Kadeřábek nahrál na gól Hoffenheimu, který se rozešel smírně 1:1 s Wolfsburgem.

Philippe Coutinho se raduje z gólu v dresu Bayernu Mnichov
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Do hlavní role v Mnichově se opět obsadil Robert Lewandowski, který skóroval zatím v každém zápase a tentokrát na střeleckou šňůru navázal dvěma góly. Polský kanonýr poslal bavorského favorita do vedení už ve třetí minutě a trefil se i tři minuty po přestávce. Celkem má jednatřicetiletý forvard na kontě už devět branek a jednoznačně vévodí tabulce kanonýrů.

Po červené kartě pro hostujícího Kingsleyho Ehizibueho pak navázali na Lewandowského v 62. minutě z pokutového kopu Philippe Coutinho a o jedenáct minut později i Ivan Perišič. 

Lipsko rozhodlo o vítězství už v první půli

Ve 13. minutě se trefil po rohu Willi Orban a o dvacet minut později z přímého volného kopu poslal Marcel Sabitzer míč do šibenice.

Brémám svitla naděje v 64. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu po hře rukou Konrad Laimer, hosté se ale ubránili a ještě přidali třetí gól. Pavlenkou vyraženou střelu doklepl do odkryté branky Marcelo Saracchi.

Schalke urvalo vítězství gólem v závěru, Dortmund remizoval

Třetí vítězství za sebou oslavilo Schalke, které zdolalo Mohuč 2:1. Skalp soupeře zajistil týmu z Gelsenkirchenu v 89. minutě marocký záložník Amine Harit. Po sólové akci obstřelil křížnou střelou šajtlí z hranice velkého vápna obránce a míč zapadl přesně k tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Dortmundu v německé lize remizovali ve Frankfurtu

Borussia se poroučela z druhého místa tabulky, neboť ve Frankfurthu nevyhrála. Dortmund vedl díky gólu Axela Witsela, ale ještě v prvním poločase srovnal André Silva.

Po přestávce poslal hostující celek do vedení Jadon Sancho, ale dvě minuty před koncem si přihrávku Daičiho Kamady do vlastní branky srazil obránce Delaney. Borussia, nejbližší soupeř Slavie v Lize mistrů, nyní na třetí příčce ztrácí bod na Bayern Mnichov, za prvním Lipskem zaostává o tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Hoffenheim neudržel vedení a s Wolfsburgem jen remizoval

Asistence Kadeřábka stačila Hoffenheimu pouze k bodu

Domácí Wolfsburg zůstal v sezoně neporažen, ale nevyužil šanci posunout se na třetí místo v tabulce. Kadeřábek nahrál na vedoucí gól hostujícího týmu už v 6. minutě. Dlouhým centrem ho v rohu pokutového území našel Benjamin Hübner a český fotbalista hlavičkou nabil Sebastianu Rudymu na krásný volej.

"Vlci" vyrovnali o půl hodiny později po hezké kombinační akci na levém křídle, kterou zakončil prudkou střelou z úhlu Admir Mehmedi. 

Německá fotbalová liga - 5. kolo:

Schalke - Mohuč 2:1 (36. Serdar, 89. Harit - 74. Onisiwo), Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 4:0 (3. a 48. Lewandowski, 62. Coutinho z pen., 73. Perišič), Freiburg - Augsburg 1:1 (23. Holer - 39. Niederlechner), Hertha Berlín - Paderborn 2:1 (10. Dilrosun, 52. Wolf - 54. Zolinski), Leverkusen - Union Berlín 2:0 (20. Volland, 25. Alario), Brémy - Lipsko 0:3 (13. Orban, 35. Sabitzer, 83. Saracchi), Mönchengladbach - Düsseldorf 2:1 (74. a 89. Thuram - 6. Kasim), Eintracht Frankfurt - Dortmund 2:2 (43. Silva, 88. vlastní Delaney - 11. Witsel, 66. Sancho), Wolfsburg - Hoffenheim 1:1 (36. Mehmedi - 6. Rudy).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články