Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dortmund konečně vyhrál a drží náskok před Bayernem, Norimberk padl s Düsseldorfem

Fotbalisté Dortmundu po třech remízách za sebou v Bundeslize ve 23. kole konečně vyhráli - porazili 3:2 Leverkusen a dál vedou o tři body před druhým Bayernem. Ten zvítězil nad Herthou 1:0. Werder s Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem jen remizoval se Stuttgartem 1:1. A za stejný výsledek bral bod i Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem proti Lipsku. Ještě hůř se vedlo Norimberku, který s Ondřejem Petrákem v sestavě podlehl 1:2 Düsseldorfu. 

Javi Martínez z Bayernu Mnichov hlavičkuje v utkání proti Herthě Berlín
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Za Borussii Dortmund skóre otevřel v první půli po Sanchově hlavičce první letošní ligovou brankou devatenáctiletý obránce Zagadou. Sancho si připsal už desátou asistenci a spolu s Kimmichem se dělí o pozici nejlepšího nahrávače soutěže.

Hosté vyrovnali zásluhou Vollanda v 37. minutě. O minutu později ale udeřili opět domácí, volejem k levé tyči jim vrátil vedení Sancho. Ve druhém poločase se prosadil ještě Götze, jenž napálil z první míč nechytatelně po zemi také k levé tyči. Hosté už jen v 75. minutě snížili z Tahovy kopačky. Dortmund tak udržel domácí ligovou neporazitelnost. 

Jediný gólový okamžik v mnichovské Allianz Areně přišel v 62. minutě, kdy brankář Nübel nedosáhl na centrovaný míč po rohovém kopu Rodrígueze a Martínez usměrnil míč do odkryté brány. Pro Bayern to byl jedenáctý gól hlavou v sezoně, což jen potvrzuje, že má nejlepší hlavičkáře v lize. Hosté dohrávali bez vyloučeného Rekika. Bavorský velkoklub porazil Herthu v krátké době už podruhé, na začátku měsíce ji zdolal v poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund odpověděl na výhru Bayernu a těsně porazil Leverkusen

Mönchengladbach se mohl dostat do vedení po půlhodině hry, Neuhaus ale trefil pouze břevno. Krátce před pauzou se tak prosadili hosté, když se skákavou střelou z voleje trefil Gerhardt. Ve druhém poločase vlci své vedení ještě navýšili, obě branky vstřelil střídající Mehmedi. Wolfsburg tak potvrdil svou pozici druhého nejlepší celku na hřištích soupeřů.

Hoffenheim poslal do vedení střelec Kramarič, v nastavení ale přišla odpověď

Hoffenheim přišel v 89. minutě o vítězství na hřišti Lipska. Obránce Kadeřábek odehrál za hosty celý zápas, o příští utkání proti Frankfurtu ale přijde kvůli žluté kartě, kterou obdržel v 57. minutě po faulu na Yussufa Poulsena.

Skóre zápasu otevřel v 22. minutě nejlepší střelec Hoffenheimu Andrej Kramarič, který dal desátý gól v tomto ročníku bundesligy. Čtvrté Lipsko se přiblížilo na rozdíl jednoho bodu třetímu Mönchengladbachu díky vyrovnávací brance kapitána Williho Orbana.

Zápas byl pikantní pro trenéra Hoffenheimu Juliana Nagelsmanna, který v létě převezme právě Lipsko, což vešlo ve známost už loni v červnu.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipsko jen remizovalo s Hoffenheimem 1:1

Český záložník Morávek chyběl po pěti zápasech v základní sestavě Augsburgu a nepodílel se tak na hladké prohře svého týmu ve Freiburgu. Domácí dali už v prvním poločase tři branky a výhrou 5:1 rázně ukončili pětizápasové čekání na vítězství. Také tady hosté končili v deseti, červenou kartu uviděl v nastaveném čase Oxford.

Pavlenku překonal po rychlé akci už ve druhé minutě zápasu Brémy–Stuttgart švýcarský záložník Zuber. Domácí vyrovnali v poslední minutě prvního poločasu po umístěné střele z dálky z kopačky nizozemského středopolaře Klaassena.

Werder se posunul na deváté místo, Stuttgart zůstal v zóně sestupu a stále čeká v tomto roce na výhru.

Norimberk s Ondřejem Petrákem v sestavě neudržel vedení a v Düsseldorfu prohrál 1:2. Norimberk hrál už od čtvrté minuty v oslabení po červené kartě pro Pereiru, což bylo nejrychlejší vyloučení v klubové historii. Přesto šel poslední tým tabulky do vedení gólem Löwena. Düsseldorf ale dokázal skóre otočit po Ewertonově vlastní brance a Ayhanově trefě.

Filip Kostič
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: nordphoto/Ewert

Po pěti remízách za sebou konečně vyhrál Frankfurt. Předposlednímu Hannoveru dal na jeho stadionu tři góly a posunul se na šesté místo. Frankfurt, který vyřadil v Evropské lize ukrajinský Šachtar Doněck a v osmifinále narazí na Inter Milán, nastřílel všechny tři branky až ve druhé půli.

Hrdinou utkání se stal nejlepší střelec soutěže Jovič, který jeden gól vstřelil a na zbylé dva nahrál. Jovič nejprve uvolnil v 54. minutě záložníka Rebiče, jenž po jeho přihrávce přesně zakončil. Druhý gól vstřelil hlavou po Kostičově centru sám Jovič a před třetí brankou hostů vyslal Jovič naopak přihrávkou Kostiče, jenž z levé strany propálil brankáře Essera. Jednadvacetiletý Jovič s 15 góly vévodí tabulce střelců s náskokem dvou branek na Lewandowského a Reuse.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Brémy - Stuttgart 1:1 (45. Klaassen - 2. Zuber), Bayern Mnichov - Hertha Berlín 1:0 (62. Martínez), Freiburg - Augsburg 5:1 (9. a 43. Petersen, 30. Grifo, 64. Waldschmidt, 85. Niederlechner - 52. Khedira), Mohuč - Schalke 3:0 (18. a 84. Onisiwo, 73. Mateta), Mönchengladbach - Wolfsburg 0:3 (68. a 83. Mehmedi, 38. Gerhardt), Düsseldorf - Norimberk 2:1 (63. vlastní Ewerton, 84. Ayhan - 41. Löwen), Hannover - Eintracht Frankfurt 0:3 (54. Rebič, 63. Jovič, 90. Kostič), Dortmund - Leverkusen 3:2 (30. Zagadou, 38. Sancho, 62. M. Götze - 37. Volland, 75. Tah), Lipsko - Hoffenheim 1:1 (89. Orban - 22. Kramarič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články