Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern i Dortmund vítězí a dělí je jen skóre, Leverkusen táhne Schickův náhradník

Dostihy mezi Bayernem a Dortmundem na špici Bundesligy rozhoduje jen skóre. V 6. kole oba favorité zvítězili venku – Borussia 2:0 v Bielefeldu a Mnichované 2:1 v Kolíně nad Rýnem. Sesadili tak dosud vedoucí Lipsko, které prohrálo 0:1 s Mönchengladbachem a ztrácí dva body. O bod zpět je čtvrtý Leverkusen, jenž vyhrál 4:2 ve Freiburgu. Hoffenheim naopak před čtvrtečním utkáním v Evropské lize proti Liberci podlehl doma 1:3 Unionu Berlín.

Köln - Bayern Mnichov
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Florian Ulrich

V dresu poražených nenastoupil český obránce Pavel Kadeřábek, jenž už sice minulý týden ukončil karanténu kvůli koronaviru, ale ještě nebyl na zápas připraven.

Hoffenheimu se daří v Evropské lize, ale na domácí scéně tápe. Od nečekaného vítězství 4:1 nad Bayernem na konci září získal z následujících čtyř duelů jen bod. Jeho šance na dobrý výsledek s Unionem snížil v 58. minutě Dán Robert Skov faulem v pokutovém území, který potrestal proměněnou penaltou Max Kruse. Skov navíc za zákrok dostal červenou kartu.

Přesto se domácím podařilo v 80. minutě srovnat díky brance Munase Dabbura. To ale bylo vše a Joel Pohjanpalo s Cedricem Teuchertem využili přesilovku ke vstřelení dvou gólů.

Union zažívá opačný průběh ročníku než Hoffenheim. Po horším vstupu už pětkrát neprohrál a v tabulce je sedmý, pět míst před pondělním soupeřem.

Bayern vyhrál i bez Lewandowského 

Brémy se v souboji sousedů v první polovině tabulky ujaly vedení v 51. minutě po trefě Joshe Sargenta, v 65. minutě ale překonal Pavlenku z bezprostřední blízkosti André Silva. O chvíli později mohl dokonat obrat Bas Dost, tentokrát ale českého gólmana zachránila tyč.

Brémy se minulou sezonu zachránily v Bundeslize až v baráži, po šesti kolech ale prožívají povedený vstup do nového ročníku. Neprohrály popáté v řadě a bez bodu zatím odešly pouze z úvodního duelu s Herthou Berlín.

Bayern nastoupil bez nejlepšího bundesligového střelce Roberta Lewandowského, v Kolíně se ale už v první půli ujal dvougólového vedení. Ve 13. minutě proměnil pokutový kop Thomas Müller a krátce před pauzou zvýšil technickou střelou Serge Gnabry.

Domácí po změně stran ožili a v 82. minutě snížil Dominick Drexler, to ale bylo vše. Kolín stále čeká na premiérovou výhru v sezoně.

Také Dortmund se musel obejít bez největší ofenzivní hvězdy Erlinga Haalanda, norského kanonýra ale zastoupil Mats Hummels. Zkušený stoper se prosadil dvakrát hlavou a navázal na gól z minulého ligového utkání v derby se Schalke.

Lipsko po středečním debaklu 0:5 v Lize mistrů od Manchesteru United prohrálo poprvé v sezoně i v bundeslize. Utkání v Mönchengladbachu rozhodl po hodině hry svým prvním bundesligovým gólem Hannes Wolf, jenž v Borussii od léta hostuje právě z Lipska. Vítězný tým se v tabulce posunul na čtvrté místo o dva body za svého dnešního soupeře.

Fotbalisté Leverkusenu i bez zraněného Patrika Schicka vyhráli třetí utkání německé ligy za sebou. Ve Freiburgu jim stejně jako v minulém kole pomohl dvěma góly Lucas Alario, který při Schickově zranění nastupuje na hrotu útoku. Rozhodující gól přidal v 64. minutě Nadiem Amiri. Ačkoliv Freiburgu se ještě podařilo snížit zásluhou Nilse Petersena, hostům pojistil tři body střídající Jonathan Tah.

Po čtyřech prohrách bodovali fotbalisté Herthy Berlín se záložníkem Vladimírem Daridou v sestavě. S Wolfsburgem na Olympijském stadionu remizovali 1:1 a polepšili si na 14. místo. Hosté zůstali neporaženi, uhráli již pátou remízu v sezoně a jsou desátí.

Schalke se v páteční předehrávce kola nedočkalo vytoužené výhry, na níž v Bundeslize čeká už 287 dnů. Sice poprvé v této sezoně skórovalo jako první, když se ve 30. minutě poprvé v soutěži trefil devatenáctiletý obránce Malick Thiaw, jenž se prosadil hlavou po přímém kopu.

Jedenáct minut po pauze ale stanovil konečné skóre z pokutového kopu za ruku Argentinec Nicolás González. Po druhé remíze v ročníku je Schalke předposlední, Stuttgart se v neúplné tabulce posunul na čtvrtou pozici.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:

Schalke - Stuttgart 1:1 (30. Thiaw - 56. González z pen.), Augsburg - Mohuč 3:1 (80. a 90.+1 Hahn, 40. Vargas - 64. Onisiwo), Bielefeld - Dortmund 0:2 (53. a 71. Hummels), Eintracht Frankfurt - Brémy 1:1 (65. Silva - 51. Sargent), Kolín nad Rýnem - Bayern Mnichov 1:2 (82. Drexler - 13. Müller z pen., 45.+1 Gnabry), Mönchengladbach - Lipsko 1:0 (60. Wolf), Freiburg - Leverkusen 2:4 (3. Holer, 72. Petersen - 29. a 42. Alario, 64. Amiri, 76. Tah), Hertha Berlín - Wolfsburg 1:1 (6. Cunha - 20. Baku), Hoffenheim - Union Berlín 1:3 (80. Dabbur - 60. Kruse z pen., 85. Pohjanpalo, 90.+4 Teuchert).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články