Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Real rozstřílel Granadu a stíhá Atlético, naopak Barcelona zaváhala

Blízko k titulu mistra španělské ligy mají fotbalisté Atlética Madrid, kteří ve 36. kole porazili San Sebastian 2:1 a před druhým Realem vedou o dva body. Městský rival vysoko vyhrál nad Granadou (4:1). Barcelona naopak ztratila vedení v Levante a remizovala 3:3. Už šest bodů na lídra tabulky ztrácí FC Sevilla, která udolala Valencii 1:0.

Radost hráčů Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP autor: Fermin Rodriguez

Barcelona náskok v Levante neudržela

Svěřenci Ronalda Koemana měli přitom zápas dobře rozehraný a už v první půli vedli zásluhou Lionela Messiho a Pedriho o dvě branky. Po přestávce však v rozmezí 57. až 59. minuty dvakrát inkasovali po trefách Melera a Moralese.

I tak se ale hosté dostali ještě jednou do vedení, když se v 64. minutě trefil Ousmane Dembélé. Ani tentokrát však "Barca" náskok neudržela a sedm minut před koncem rozhodl o konečné remíze León. Katalánský velkoklub tak vyhrál jen jeden z posledních čtyř zápasů.

Atlético má výhru

Atlético nastoupilo do zápasu aktivně a v 28. minutě vedlo 2:0. První branku vstřelil po nakrátko rozehraném rohu Yannick Carrasco a dvougólový náskok zařídil Ángel Correa. Argentinský útočník využil práce Luise Suaréze, který na sebe navázal tři obránce San Sebastianu a přesnou nahrávku zakončil křížnou střelou k pravé tyči. Hráči baskického celku zásluhou Igora Zubeldii zdramatizovali závěr, Atlético si ale výhru vzít nenechalo.

Hubené vítězství sevillského celku 1:0 zařídil osmnáctým gólem v sezoně nejlepší střelec týmu Youssef En-Nesyri. Marocký útočník si našel místo mezi stopery Valencie, vyhnul se ofsajdovému postavení a využil přesnou přihrávku záložníka Fernanda. Třiatřicetiletý Brazilec se podílel na čtvrté brance (3+1) v posledních sedmi zápasech.

Brankář domácích Bono, který dostal přednost před Tomášem Vaclíkem, nastoupil do 100. utkání v La Lize a vychytal 15. čisté konto. V daném časovém úseku jsou úspěšnější pouze gólmani obou madridských klubů Jan Oblak z Atlética (18) a Thibaut Courtois z Realu (16).

Fotbalisté Villarrealu porazili Valladolid 2:0. Do vedení poslal fotbalisty "žluté ponorky" svým 22. gólem v tomto ročníku druhý nejlepší kanonýr La Ligy Gerard Moreno. Devětadvacetiletý útočník španělské reprezentace si zpracoval dlouhý pas Pau Torrese, prodral se kolem domácího obránce a křížnou střelou překonal brankáře Roberta. Pojistku přidal v závěru francouzský záložník Etienne Capoue.

Moreno dal 55. gól v dresu Villarrealu v nejvyšší španělské soutěži a je sám nejlepším ligovým střelcem v klubové historii. Doposud se o první příčku dělil s Diegem Forlánem a Giuseppem Rossim.

Betis jen remizoval s Eibarem 1:1. Klub ze Sevilly dostal ve 4. minutě do rychlého vedení mexický záložník Andrés Guadrado, jehož střelu tečoval mimo dosah brankáře Marka Dmitroviče jeden z domácích obránců. Eibar po aktivním výkonu srovnal sedm minut před koncem, kdy se prosadil Sergio Enrich.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:

Pamplona - Cádiz 3:2 (38. a 75. Budimir, 86. Torres z pen. - 49. Saponjič z pen., 90.+1 Perea), Elche - Alavés 0:2 (40. Joselu, 54. Rioja), Levante - FC Barcelona 3:3 (57. Melero, 60. Morales, 83. León - 25. Messi, 34. Pedri, 64. Dembélé), FC Sevilla - Valencie 1:0 (66. En-Nesyri), Huesca - Bilbao 1:0 (61. Sandro Ramírez), Vigo - Getafe 1:0 (24. Nolito), Atlético Madrid - San Sebastian 2:1 (16. Carrasco, 28. Á. Correa – 83. Zubeldia), Valladolid - Villarreal 0:2 (68. G. Moreno, 90+1. Capoue), Eibar - Betis Sevilla 1:1 (83. Enrich - 4. Guardado), Granada - Real Madrid 1:4 (71. J. Molina – 17. Modrič, 45+1. Rodrygo, 75. Odriozola, 76. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články