Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barcelona ani Real nevyhrály, Sevilla padla s Villarrealem

Páté ligové vítězství za sebou barcelonští fotbalisté nepřidali. V 17. kole remizovali na hřišti San Sebastianu 2:2 a mohou přijít o první místo v tabulce španělské soutěže. Druhý Real Madrid má totiž zápas ve Valencii k dobru a v případě skalpu soupeře půjde do čela. Zaváhala i třetí Sevilla, která doma kousala porážku 1:2 s Villarrealem. Čtvrté Atlético Madrid naopak úlohu favorita ustálo a zdolalo Osasunu 2:0. Remízu 1:1 ve Valencii zajistil Realu Madrid až v páté minutě nastavení ze skrumáže Karim Benzema. Bílý balet tak bodově kopíruje "Blaugranas".

Benzema a spol. se lehce radují z vydřené remízy ve Valencii
zdroj: ČTK/AP autor: Saiz Alberto

San Sebastian si na favorita poprvé vyšlápl ve 12. minutě, kdy pokutový kop s jistotou proměnil Mikel Oyarzabal. Krátce před pauzou však srovnal po rychlém protiútoku chytrým dloubáčkem Antoine Griezmann.

Katalánský velkoklub následně poslal do vedení ve 49. minutě Luis Suárez, kterému předložil míč před prázdnou branku Lionel Messi, ale v 62. minutě vyrovnal na konečných 2:2 po nešťastném zákroku brankáře Marca-Andrého ter Stegena útočník Alexander Isak.

Barcelona (35 bodů) sice může přijít o první místo, nicméně zpět si ho případně může vzít už ve středu, kdy přivítá Real v odloženém El Clásicu.

Sevilla našla poprvé od října přemožitele

Po osmizápasové sérii nebodovala Sevilla. Brankáře Tomáše Vaclíka jako první překonal ve 13. minutě po rohovém kopu Raúl Albiol. Domácí po přestávce sice dokázali srovnat zásluhou pohotového voleje Munira El Haddadiho, ale v 74. minutě rozhodl o vítězství Villarrealu dorážkou střídající Karl Toko Ekambi.

Andaluský celek, který neprohrál od říjnového debaklu 0:4 s Barcelonou, má na třetím místě 31 bodů a na druhý Real Madrid ztrácí čtyři body. "Bílý balet" má ovšem zápas k dobru. 

Atlético využilo nerozhodného výsledku San Sebastianu a výhrou 2:0 nad Pamplonou se posunulo na čtvrtou příčku. Favorizovaní "Rojiblancos" přitom dlouho nemohli najít recept na skvěle chytajícího Sergia Herreru, kterému navíc při hlavičce Joaa Felixe v prvním poločase pomohlo i břevno.

Nakonec brankáře Pamplony překonal v 67. minutě po standardní situaci nejlepší střelec týmu Álvaro Morata a pojistku přidal v 75. minutě Saúl.

Ani Real nevyhrál

Real měl sice převahu, ale z prvního gólu se v 78. minutě díky Carlosi Solerovi radovali domácí. Madridský celek se vyrovnání dočkal až v úplném závěru zápasu. Na rohový kop se do soupeřova vápna vydal brankář Thibaut Courtois a právě po jeho hlavičce se z dorážky prosadil Benzema.

Real se díky bodu dotáhl na vedoucí Barcelonu, na jejímž hřišti ho ve středu čeká dohrávka odloženého Clásica. Oba celky mají na kontě 35 bodů a vzájemný duel k dobru. Třetí Sevilla na ně ztrácí čtyři body a o další bod zpět je čtvrté Getafe, které si poradilo 2:0 s Valladolidem a už sedm kol neprohrálo.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:

Alavés - Leganés 1:1 (81. Joselu - 43. Braithwaite), Granada - Levante 1:2 (60. Machís - 55. Rochina, 90. Bardhi), San Sebastian - FC Barcelona 2:2 (12. Oyarzabal z pen., 62. Isak - 38. Griezmann, 49. Suárez), Atlético Madrid - Pamplona 2:0 (67. Morata, 75. Saúl), Getafe - Valladolid 2:0 (36. Cucurella, 82. Rodríguez), Vigo - Mallorca 2:2 (20. Rafinha, 49. Aspas z pen. - 33. Sevilla z pen., 84. Budimir), Espaňol Barcelona - Betis Sevilla 2:2 (19. Darder, 41. Bernardo - 4. Iglesias, 68. Bartra), FC Sevilla - Villarreal 1:2 (62. El Haddadi - 13. Albiol, 74. Ekambi), Valencie - Real Madrid 1:1 (78. Soler - 90.+5 Benzema)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články