Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Barák vstřelil jubilejní desátou branku. Turínské derby skončilo remízou, Bergamo znovu bez bodu

Antonínu Barákovi to v italské lize nadále střílí. Český záložník si připsal už desátý gól v sezoně Serie A. Jeho zásah ale na výhru Verony v 26. kole nestačil, duel na půdě AS Řím skončil 2:2. Stejný výsledek překvapivě uhrál první AC Milán na půdě poslední Salernitany. "Rossoneri" vedou neúplnou tabulku o dva body. Už potřetí z posledních čtyř zápasů nevyhrál Juventus. V derby s FC Turín hrál 1:1. Atlanta Bergamo znovu nevyhrála, s Fiorentinou padla 0:1. Inter nevyužil příležitost, Sassuolu podlehl doma 0:2. Ztratila i Neapol, která v závěru zachraňovala remízu s Cagliari.

Slavící Antonín Barák v dresu Hellasu Verona
zdroj: ČTK/PA/ autor: Fabrizio Corradetti

Barák otevřel skóre už v páté minutě pohotovou dorážkou. Sedmadvacetiletý záložník se v Serii A trefil podruhé za sebou. Za čtvrt hodiny zvýšil Tameze, třetí gól Hellasu v 33. minutě neplatil kvůli ofsajdu.

Římanům v závěrečné půlhodině zachránili bod střídající mladíci. V 65. minutě snížil osmnáctiletý Volpato a v 84. minutě vyrovnal o rok starší Bove. V nastaveném čase byl vyloučen domácí trenér Mourinho za protesty. AS zůstal sedmý, Verona je na devátém místě.

Milánský lídr začal lépe a rovněž od páté minuty vedl brankou Messiase. Salernitana však držela s favoritem krok. Ještě do přestávky vyrovnal Bonazzoli a v 72. minutě Djurič otočil skóre. Chvíli nato Rebič zařídil AC alespoň bod. Trenéru Nicolovi se tak povedla premiéra na domácí lavičce.

Inter překvapivě doma klopýtl

Interu nevyšel začátek a po trefách Raspadoriho a Scamaccy prohrával už v 26. minutě o dvě branky. Na první gól přihrál italský reprezentant Berardi a jako první hráč v pěti nejprestižnějších evropských ligách dosáhl v této sezoně na dvouciferný počet branek i asistencí (10+10).

"Nerazzurri" se na zdramatizování zápasu nezmohli a podlehli stejným skóre jako ve středu v úvodním osmifinále Ligy mistrů s Liverpoolem. V této sezoně Serie A prohráli potřetí a podruhé za sebou doma. 

Turínské derby skončilo remízou

Juventus měl v derby povedený vstup a již ve 13. minutě šel do vedení zásluhou přesně hlavičkujícího obránce De Ligta. Dvaadvacetiletý Nizozemec se prosadil podruhé v sezoně.

FC Turín ale utkání nevzdal, vytvořil si řadu nebezpečných příležitostí a po hodině hry vyrovnal. Po centru Brekala se střelou z voleje prosadil navrátilec po zranění a italský reprezentant Belotti. Hosté mohli dokonce i strhnout vítězství na svou stranu, Mandragorova střela v 65. minutě ale šla těsně vedle.

FC Turín bodoval po dvou porážkách, ale už počtvrté za sebou nezvítězil. Juventus sice neprohrál v nejvyšší soutěži podvanácté v řadě, podruhé po sobě ale remizoval.

Neapol vydřela alespoň bod

Neapol remizovala na hřišti sestupem ohroženého Cagliari 1:1 a nevyužila šanci posunout se do čela tabulky. Domácí tým prosadil jako první před uplynutím hodiny hry zásluhou uruguayského záložníka Gastona Pereira, alespoň bod pro favorizované hosty zajistil Victor Osimhen tři minuty před koncem. Nigerijský útočník se sedmým gólem v sezoně dotáhl na nejlepšího týmového střelce Driese Mertense. Cagliari se vrátilo na 17. místo, ale má stejně bodů jako Benátky na první sestupové pozici.

Fotbalisté Atlanty Bergamo neuspěli na hřišti Fiorentiny a na tříbodový zisk čekají už pět utkání. Jedinou branku duelu vstřelil polský útočník Krzysztof Piatek.

Zimní posila Fiorentiny v 56. minutě převzala v pokutovém území Gonzálezovu přihrávku a zblízka přesně zakončila. Piatek se prosadil popáté v šestém duelu v dresu "fialek" a navázal na dvě trefy z nedávného vítězného čtvrtfinále Italského poháru proti stejnému soupeři.

Fiorentina se posunula na sedmé místo a na páté Bergamo ztrácí už jen dva body.

Výsledky 26. kola italské fotbalové ligy

Juventus Turín - FC Turín 1:1 (13. De Ligt - 62. Belotti), Sampdoria Janov - Empoli 2:0 (14. a 29. Quagliarella), AS Řím - Hellas Verona 2:2 (65. Volpato, 84. Bove - 5. Barák, 20. Tameze), Salernitana - AC Milán 2:2 (29. Bonazzoli, 72. Djurič - 5. Messias, 77. Rebič), Fiorentina - Bergamo 1:0 (56. Piatek), Benátky - FC Janov 1:1 (13. Henry - 29. Ekuban), Inter Milán - Sassuolo 0:2 (8. Raspadori, 26. Scamacca), Udine - Lazio Řím 1:1 (5. Deulofeu - 45. Anderson), Cagliari - Neapol 1:1 (58. Pereiro - 87. Osimhen), Boloňa - Spezia 2:1 (40. a 84. Arnautovič - 11. Manaj).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články