Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vrabcová-Nývltová už po porodu opět běhá a cíl má jasný: Tokio 2021

Už měsíc po porodu začala Eva Vrabcová Nývltová opět trénovat. Nejlepší česká vytrvalkyně má dceru Adélku a už se připravuje s výhledem na účast v olympijském Tokiu. Přitom když loni na podzim maratonská bežkyně a bývalá reprezentantka v běžeckém lyžování zjistila, že je těhotná, s olympijským závodem v Japonsku se rozloučila. Posun Her o rok ale její plány výrazně pozměnil.


Je nám líto, video expirovalo.
Vrabcová-Nývltová je krátce po porodu znovu v tréninku

Teď je ale Vrabcová-Nývltová zpátky ve hře o tuhle významnou sportovní událost. "Pro mne to znamená motivaci znovu se na Hry dostat a moc si vážím toho, že tu šanci mám," přiznala.

Krátce po porodu dcery Adélky se nejlepší česká maratonkyně vrátila k tréninku. Už bez bolestí achilovek, které přerušily její kariéru v roce 2018, začala posilovat a ve středu i běhat.

"Běhání je zatím silný slovo. Připadám si trošku jako slonice, ale musím zaťukat, že Adélka je hodná, že beze mne vydrží, v noci se vyspím, takže zatím se to dá v pohodě skloubit."

K závodění by se chtěla čerstvá matka vrátit koncem léta na půlmaratonu v Olomouci a poté absolvovat téměř všechny závody pod hlavičkou Run Czech s jediným cílem - připravit se na splnění limitu pro start na olympijských hrách.

"Zrovna včera jsem se upsala na maraton ve Valencii, takže tam to bude pokus číslo jedna. K tomu se až zas tak neupínám, protože přece jen je to hodně brzo, a potom bych chtěla běžet další maraton v Praze," přiznala.

Její soupeřka a další maratonská běžkyně Marcela Joglová loni doběhla na mistrovství světa v téhle disciplíně dvacátá. "Mně se líbí, že si jde za svým a rozhodně jí to přeju," konstatovala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články