Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bojovný duel Brna s Duklou skončil bez gólu, Hlavatý dal hattrick a Pardubice přejely Ústí

Pardubice potvrdily, že druhou fotbalovou ligu vedou oprávněně. Předvedly to Ústí nad Labem, jehož hráči vezou domu nepopulárního "bůra". Čistým hattrickem k tomu přispěl jednadvacetiletý záložník Michal Hlavatý. Na druhé Brno, které remizovalo doma s Duklou, mají Východočeši náskok šesti bodů. Fotbalistům Jihlavy nevyšel po pauze ani druhý zápas, v němž doma podlehli Varnsdorfu. Třetí je Hradec Králové, který na svém stadionu s Třincem dvakrát prohrával a nakonec uhrál bod za remízu 2:2. V prvním sobotním zápase zaskočila Chrudim v Praze Viktorii Žižkov a vyhrála 1:0.

Stanislav Klobása, Jihlava - Varnsdorf
zdroj: ČT4 autor: Libor Plíhal

Pardubice o výhře rozhodly už v prvním poločase, ve kterém se dvakrát prosadil Hlavatý a další branky přidali Tomáš Solil s Lukášem Pfeiferem. Krátce po přestávce završil Hlavatý hattrick a domácí vyhráli i třetí jarní utkání bez inkasované branky. V březnu si poradili 1:0 s Vlašimí a v prvním duelu po vynucené přestávce zdolali stejným výsledkem Prostějov.

Při současném limitu 300 osob na sportovních akcích nabídla Jihlava vstupenky zhruba 50 permanentkářům. Zbytek fanoušků mohl na klubovém webu sledovat, jak se domácí v 67. minutě ujali vedení.

Lacko nahrál před branku na zakončujícího Klobásu, který desátým gólem v ročníku potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže. Skóroval přitom poprvé od září.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubuice zničily pěti góly Ústí

Brno nenavázalo na předchozích pět výher

Už ve čtvrté minutě mohli jít Pražané do vedení, ale Fábryho pokus včasným vyběhnutím zastavil brněnský gólman Šustr a hostující kapitán Tetour nedokázal z dorážky zakončit. Brno se osmělilo až po necelých 20 minutách, jenže Fousek zamířil ranou z dálky těsně nad břevno. V 39. minutě se neprosadil ani jeden z trojice hráčů Dukly Chlumecký, Preisler a Souček. V závěru poločasu si Šustr poradil s tečovanou střelou Součka.

Po změně stran se neprosadil domácí Vintr, jenž nejdříve zamířil vedle a o chvíli později jen orazítkoval tyč. V závěru vypálil brněnský záložník Bariš z dálky, ale jeho dělovka skončila nad břevnem.

Brňané nenavázali na předchozích pět ligových výher za sebou. Pražané nevyhráli čtvrté z posledních pěti kol a venku nedokázali naplno bodovat ve čtvrtém duelu v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání NFL Brno - Dukla s ohlasy

Vedení vydrželo Jihlavě osm minut. Pojezný stáhl ve vápně kapitána Rudnytského a od rozhodčího Dorušáka dostal červenou kartu. Nařízenou penaltu proměnil Kouřil a o pět minut později završil obrat Novák.

Jihlava poprvé v ligovém ročníku doma nebodovala. Naopak Varnsdorf v desátém ligovém zápase v sezoně na soupeřově stadionu poprvé vyhrál.

Hradec Králové remizoval 2:2 s Třincem, s nímž dvakrát prohrával, ale pokaždé dokázal vyrovnat. Na úvodní branku hostů odpověděl Jakub Rada úspěšnou penaltou, ale Třinec si díky Ondřeji Kušnírovi vzal ještě v prvním poločase vedení zpět. Alespoň bod Východočechům zajistil v 70. minutě Jan Mejdr.

Hradec prodloužil sérii neporazitelnosti na pět zápasů a v tabulce má stejně 35 bodů jako čtvrtá Jihlava, o další bod zpět je pátá Dukla. Od druhého Brna dělí východočeský celek dva body a na první Pardubice, které však stejně jako Zbrojovka mají zápas k dobru, ztrácejí Hradec s Vysočinou šest bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlava prohrála po pauze i podruhé, doma s Varnsdorfem 1:2

Fotbalisté Žižkova promarnili šanci přiblížit se postupovým příčkám. Jedinou branku vstřelil v nastavení první půle David Sixta a Východočeši díky němu poprvé od loňského července vyhráli venku. Žižkov přitom mohl jít v 37. minutě do vedení, ale penaltu záložníka Aleše Nešického zlikvidoval brankář Simon Zíma. Hosté rozhodli zápas ve druhé minutě nastavení první půle, kdy se trefil zpoza vápna přesně k tyči bývalý hráč Pražanů Sixta.

Žižkov, který poprvé od srpna nedal v utkání gól doma, prohrál teprve druhý z posledních 15 zápasů, promarnil šanci dotáhnout se na třetí Jihlavu a v neúplné tabulce mu patří šestá příčka. Chrudim venku uspěla poprvé po sérii šesti porážek a dvou remíz. V tabulce je východočeský celek desátý.

Třináctá Vlašim remizovala doma se Sokolovem 1:1 a Západočeši se díky bodovému zisku posunuli na předposlední místo s náskokem jednoho bodu před Vítkovicemi. Od nedělního soupeře a Varnsdorfu, kteří jsou těsně nad sestupovým pásmem, je dělí sedm bodů.

19. kolo druhé fotbalové ligy:

Pardubice - Ústí nad Labem 5:0 (4:0)
Branky: 35., 39. a 46. Hlavatý, 14. Solil, 24. Pfeifer. Rozhodčí: Julínek - Novák, Váňa. Bez karet. Bez diváků.

Jihlava - Varnsdorf 1:2 (0:0)
Branky: 67. Klobása - 75. Kouřil z pen., 80. Novák. Rozhodčí: Dorušák - Horák, Kříž. ŽK: Javůrek, Fortelný - Bláha, Novák, Lehoczki. ČK: 74. Pojezný (Jihlava). Bez diváků.

Viktoria Žižkov - Chrudim 0:1 (0:1)
Branka: 45.+2 Sixta. Rozhodčí: Denev - Vitner, Vaňkát. ŽK: Dudl, Březina - Trávníček, Rybička, Fofana. Bez diváků.

Prostějov - Vítkovice 4:1 (2:0)
Branky: 23. Koudelka, 26. Slaměna, 90. Rolinc, 90.+3 Stříž - 52. Chvěja. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Hurych. ŽK: Bialek, Stáňa, Šteigl - Russmann. Bez diváků.

Hradec Králové - Třinec 2:2 (1:2)
Branky: 26. Rada z pen., 70. Mejdr - 17. Gáč, 31. Kušnír. Rozhodčí: Hocek - Šimáček, Poživil. ŽK: Kušnír, Janoščin, Akulinin (všichni Třinec). Bez diváků.

Vyšehrad - Líšeň 1:1 (0:0)
Branky: 80. Čvančara - 67. Zikl. Rozhodčí: Cihlář - Vlasjuk, Klupák. ŽK: Kokorovič, Šandera - Černín, Vasiljev, Silný, Šenk. Bez diváků.

Vlašim - Sokolov 1:1 (1:0)
Branky: 30. Janda - 49. Ruml. Rozhodčí: Adámková - Kotík, Mikeska. ŽK: Kopřiva, Ruml (oba Sokolov). Bez diváků.

Brno - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Klíma - Caletka, Hrabovský. ŽK: Čermák - Krunert, Souček, Ayong, Chlumecký. Bez diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články