Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vedoucí Pardubice ani Brno nezaváhaly, Dukla dostala výprask na Žižkově

Fotbalistům vedoucích Pardubic vyšel vstup do jarní části druhé ligy, když zvítězili ve Vlašimi 1:0 a v čele tabulky udrželi tříbodový náskok před druhou Jihlavou. Ta prodloužila stoprocentní bilanci na vlastním stadionu, když porazila v 17. kole 2:0 Třinec. Ambicemi na návrat do nejvyšší soutěže se netají Dukla, která ovšem prohrála na hřišti Žižkova 2:5. Třetí Brno doma zdolalo rovněž 1:0 poslední Sokolov s debutujícím trenérem Bohuslavem Pilným. Zbrojovka dál ztrácí bod na druhé a čtyři body na první místo.

Obránce Dukly Praha Lukáš Holík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Pardubicím zařídil 12. druholigovou výhru v sezoně Zifčák trefou z deváté minuty. Hosté z několika dalších slibných šancí už vlašimského gólmana Řeháka nepřekonali a až do konce se báli o vítězství. Brankář Boháč ale v závěru hosty podržel.

Zbrojovka dál ztrácí bod na druhé a čtyři body na první místo. Brňané, kteří před začátkem jara byli podle bookmakerů největším favoritem na přímý postup do nejvyšší soutěže, začali dobře a v deváté minutě otevřel skóre Šural.

Sokolovský outsider si však vytvořil řadu šancí. Manzia trefil tyč a několik dobrých zákroků předvedl domácí brankář Floder. Druhá půle už tolik zajímavých momentů nenabídla a skóre se nezměnilo. Sokolovu chybí sedm bodů na první nesestupovou pozici, kterou drží čtrnáctá Vlašim.

Je nám líto, video expirovalo.
Zbrojovka doma vydřela výhru nad Sokolovem

Votroci i přes prohru poskočili na čtvrté místo

Hradec Králové doma jen remizoval 1:1 s nováčkem z Líšně, přesto na čtvrtém místě tabulky vystřídal pražskou Duklu. "Votroky" poslal do vedení v 26. minutě Leibl, ale už za tři minuty vyrovnal Málek. Hradečtí se přes střeleckou převahu už podruhé v zápase neprosadili.

Žižkov, který do druhé poloviny sezony vstoupil s novým majitelem, hned v úvodu jara naznačil své vysoké ambice. Dukla na konci první čtvrthodiny ještě dokázala rychle odpovědět na dvougólové manko a srovnat na 2:2, ale po změně stran už dominoval tým od televizního vysílače. Dvakrát se trefil Batioja.

Viktoria v druhé lize vyhrála potřetí za sebou a upevnila si šesté místo v tabulce. Na čtvrtou Duklu, která z posledních tří kol uhrála jedinou remízu, ztrácí už jen dva body.

Vysočina nezaváhala

Jihlava rozhodla o výhře nad Třincem už v prvním poločase. Nejprve se prosadil Jakub Rezek a chvíli po něm přidal druhou branku ekvádorský záložník Luis Arroyo, jenž v zimě přestoupil na Vysočinu právě z Třince.

Jihlava tak udržela neporazitelnost před vlastními příznivci, naopak Slezané natáhli spolu s podzimem sérii bez vítězství na šest kol.

Chrudim potvrdila, že se jí daří více doma, kde uhrála 16 z celkových 21 bodů. Dva góly dal za Východočechy Vašulín. Chrudim se soupeři vzdálila na rozdíl šesti bodů a je v tabulce desátá.

Hned o bod zpět figuruje jedenáctý Vyšehrad, který si s přehledem poradil s předposledními Vítkovicemi. I zápas na Strahově měl dvougólového střelce, Bašič se trefil v 10. a 24. minutě a záhy mu radost z hattricku zkazil ofsajd.

17. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Třinec 2:0 (2:0)
Branky: 23. Rezek, 26. Arroyo. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Dobrovolný. ŽK: Ciencala, Akulinin, Omasta (všichni Třinec). Diváci: 973.

Viktoria Žižkov - Dukla Praha 5:2 (2:2)
Branky: 70. a 85. Batioja, 9. Nešický, 10. vlastní Kozma, 48. Súkenník - 15. Holík, 16. Fábry. Rozhodčí: Lerch - Kubr, Flimmel. ŽK: Žežulka, Nešický, Batioja - Piroch, Preisler, Kozma, Fábry, Dancák. Diváci: 1921.

Chrudim - Varnsdorf 5:2 (2:1)
Branky: 42. a 70. Vašulín, 5. Mužík, 61. Rybička z pen., 90.+2 Sixta - 16. Kouřil, 85. Breda. Rozhodčí: Julínek - Blažek, Hock. ŽK: Drahoš, Rybička, Trávníček, Vencl - Kubista, Breda. Diváci: 752.

Vyšehrad - Vítkovice 4:1 (3:0)
Branky: 10. a 24. Bašič, 36. Kokorovič z pen., 76. Suchan - 69. Kania. Rozhodčí: Machálek - Dohnálek, Mikeska. ŽK: Drobílek, Šandera - Helebrand, Cverna, Ožvolda. Diváci: 120.

Prostějov - Ústí nad Labem 1:1 (1:0)
Branky: 39. Šteigl - 60. Brak. Rozhodčí: Adámková - Horák, Matoušek. ŽK: Bialek, Lutonský - Písačka.

Hradec Králové - Líšeň 1:1 (1:1)
Branky: 26. Leibl - 29. Málek. Rozhodčí: Hrubeš - Lakomý, Klupák. ŽK: Firbacher - Jeřábek, Ševčík, Černín. Diváci: 910.

Vlašim - Pardubice 0:1 (0:1)
Branka: 9. Zifčák. Rozhodčí: Ginzel - Novák, Vodrážka. ŽK: Štochl - Prosek. Diváci: 650.

Zbrojovka Brno - Sokolov 1:0 (1:0)
Branka: 9. Šural. Rozhodčí: Dorušák - Mojžíš, Bureš. ŽK: Dreksa, Fousek, Vaněk - Hasil, Krátký, Kovář, Machuča. Diváci: 3165.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články